Analoog de wereld rond: Novi Sad

Novi Sad is de op een na grootste stad in Servië, begrensd door de rivier de Donau, onder de rots Petrovaradin. Het stadsbeeld is vrij uniek omdat het alle stedelijke voordelen heeft en geen metrostress. Er zijn overal mooie parken, cafés en chique architectuur. De natuur is zeer toegankelijk als je zin hebt in zwemmen of wandelen. Kortom, Novi Sad. Voor deze editie van Around the World in Analogue brengt Novi Sad-gebaseerde lomograaf @elmahiko ons naar de stad met zijn eigen woorden en afbeeldingen.

Credits: elmahiko

Ongeveer zeven jaar geleden kwam ik naar Novi Sad om elektrotechniek te studeren en al heel snel begon ik het vaker thuis te noemen dan mijn geboorteplaats Zrenjanin. Het heeft een relaxte sfeer, niemand heeft haast en het leven in deze stad voelt aan als rijden in een trage rijstrook, wat echt bij mijn persoonlijkheid past. Omdat Belgrado de hoofdstad en de grootste stad in Servië is, wordt Novi Sad vaak over het hoofd gezien door de toeristen die dit land bezoeken. Kleurrijke architectuur en veel historische bezienswaardigheden maken deze plek tot een must-visit.

Credits: elmahiko

Drie bruggen over de Donau zijn ook een van mijn favoriete plekken om portretten van mijn vriendin te maken. Op een avond, toen de oude spoorbrug in de voorbereidingsfase was voor wederopbouw en er geen treinen voorbij gingen, maakten we een wandeling erover en snauwden een paar spookachtige beelden. Veel jonge mensen wonen hier omdat Novi Sad in feite een universiteitsstad is. Gedurende de dag zijn parken gevuld met skateboarders en frisbee werpers en 's nachts staat het centrum vol met feestgangers klaar om die flessen leeg te maken.

Credits: elmahiko

Het beste aan Novi Sad is dat het behoorlijk geïntegreerd is met de natuur. Parken en prachtige rivieroevers waar je kunt mediteren en genieten van zonnige dagen zijn altijd vijf minuten lopen van je, in welk deel van de stad je ook bent.


Neem jij ons de volgende keer analoog de wereld rond? Mail ciel.hernandez@lomography.com met als onderwerp Around the World in Analogue en deel je onvergetelijke reis met de community! Lees hier de richtlijnen..

2019-01-04 #places

More Interesting Articles