Instant kunst op drie manieren

Als het om artistiek beeld gaat hebben de meeste mensen de neiging om een meer technische camera te gebruiken, zoals een SLR of middenformaatcamera —iets dat creatieve control geeft. Maar instant camera's hebben een lange weg afgelegd en zijn tegenwoordig niet alleen meer voor basic snapshots. Om dit te onderstrepen zijn hier wat ideeën om uit te proberen.

Maak het minimaal

Vergeet alle drukke details die je frame vullen. Leg fijne lijnen of simpele vormen vast of probeer je onderwerp in het midden te isoleren. Met de Lomo'Instant Wide maak je gebruik van het grote formaat en focus je op losstaande onderwerpen.

Credits: almalo, carolsmemory, _wool_x & yanhuabing

Speel met patronen

Grote architectonische structuren zijn een genot voor het oog. Maar in plaats van het maken van een standaard toeristisch plaatje, ga je op zoek naar details, texturen of patronen. Probeer vanuit verschillende hoeken te schieten! Als je een Lomo'Instant camera gebruikt, zet hem dan op de Bulb stand als je binnen of in het donker schiet.

Credits: alessioforlano, faaabii & zonderbar

Maak een drieluik

Lomograaf ahollond (een fervent fan van instant camera's) laat zien hoe je de mooiste drieluiken maakt. Een manier is om drie stukken van hetzelfde onderwerp te fotograferen om uiteindelijk een geheel te krijgen. Een andere manier is om een serie te maken.

Credits: ahollond

Ga voor de Lomo'Instant family voor je volgende artistieke avontuur! Met speciale instellingen waarmee je lange en dubbele belichtingen maakt, tussen verschillende formaten wisselt en nog veel meer. Bekijk het volledige assortiment in onze online shop.

2018-12-27

More Interesting Articles