Creatieve manieren om vuurwerk te fotografen

Een lekkere oliebol, feestelijke lichten en een goede sfeer zorgen ervoor dat je uitkijkt naar oud&nieuw. En natuurlijk de prachtige vuurwerkshows! Begin het nieuwe jaar goed met creatieve vuurwerkfoto's.

Credits: maryrobinson

Maak gebruik van de situatie en maak de meest creatieve foto's met behulp van deze tips!

Sta klaar

Credits: wang-wang, mirschandhismachines, rancliffhasenza & mightymouse

Bij het fotograferen van vuurwerk zorg dat je altijd klaarstaat. Verzeker jezelf van een goede plek en zorg ervoor dat niks of niemand in je beeld staan. Pak iedere kans en schiet erop los!

Gebruik een rolletje met een hoge ISO

Credits: lawypop

Fotograferen in het donker kan lastig zijn. Vergroot de kans op goede foto's door een film te gebruiken die geschikt is voor foto's in het donker. Kies dus voor een film met een relatief hoge ISO.

Bekijk het vanuit verschillende hoeken

Credits: realrampage, odax, aceashjop & missound

Vuurwerkfoto's worden een beetje saai vanuit dezelfde hoek. Om er alles uit te halen kan je het beste af en toe van positie veranderen.

Experimenteer met verschillende formaten

Credits: thecheekyscamp, superlighter, bluedust_05 & tharun

Er is natuurlijk niks mis met een 35mm frame maar waarom probeer je het vuurwerk niet in panorama vast te leggen? Of in half-frame? Op 120 film? Of, als je de uitdaging aan wilt gaan, op grootbeeld? Er zijn veel manieren om creatief om te gaan met vuurwerkfoto's en soms is het een kwestie van formaat en perspectief.

Maak lange belichtingen

Credits: jabuka, charmmyqueen, jemima & devilfirzen

Ben je op zoek naar de extra 'ooooooh' in je foto's? Probeer dan lange belichtingen te maken! Experimenteer met verschillende sluitertijd en diafragma combinaties om de juiste instelling voor jouw stijl te vinden!

Doe het dubbel

Credits: myloveletter, blackbyrd, dogma & daniellepetrosa

En nu we het toch over belichting hebben, je kan vuurwerk ook in dubbele belichtingen vastleggen. Vul je frame helemaal door de sluiter een aantal keer in te drukken voor een surrealistisch beeld.

---

written by cheeo on 2018-12-27

More Interesting Articles