Foto's als filmscène – Hedendaagde meesters van de cinematische fotografie (deel 2)

Hiervoor hebben we al een aantal fotografen behandeld van wie de foto's zo uit een filmscène leken te komen. In dit tweede deel bekijken we artiesten waarbij de beelden tot de verbeelding spreken en een verhaal op zich vertellen.

Maya Beano

De Engelse fotografe Maya Beano is wetenschapper en als ze niet in het lab werkt legt ze haar reizen vast op film. Haar foto's hebben een etherische stemming en zijn meestal gehuld in verschillende tinten paars en rose. Via Instagram wordt haar vaak gevraagd welke techniek of film ze grbuikt. En hoewel ze haar geheimen graag prijsgeeft, is het duidelijk dat het vooral haar ogen zijn die overal magie in zien. Bekijk Maya Beano's dromerige foto's gemaakt met LomoChrome Purple.

© Maya Beano

Glashier

De Berlijnse fotograaf Glashier is ook een muziekvideo regisseur dus het is niet verrassend dat zijn foto's vaak cinematisch genoemd worden. Dit inspireerde hem om de serie “Films I Never Made.” te maken. Als hij foto's maakt zoekt hij naar vormen en kleine lichtbronnen om zijn onderwerp te belichten. Check ons artikel over Glashier.

© Glashier

Toby Harvard

De Engelse fotograaf Toby Harvard houdt het graag simpel. Zelfs met zijn minimale technische kennis lukt het hem om de mysterie van een scene vast te leggen, zowel bij daglicht als in het donker.

In ons interview met Toby Harvard vertelt hij de verhalen achter de mensen die hij vanaf de de achterkant fotografeerde. Lees het hier.

© Toby Harvard

Mini Yamaguchi

De schone, minimalistische esthetiek van de Japanse fotografe Mini Yamaguchi doet ons denken aan coming-of-age films. Met een middenformaatcamera legt ze de onschuld van de jeugd van en het concept ”mono no aware” of de schoonheid van de vergankelijkheid. Lees meer over Mini Yamaguchi in ons interview.

© Mini Yamaguchi

Matthieu Bühler

Een blik op de foto's van de Duits-Franse fotograaf Matthieu Bühler's en je denkt meteen aan films zoals Drive or Blade Runner 2049. Hij beschouwt dit als compliment.

De donkere, melancholische sfeer van film noir en cyberpunk is wat ik wil projecteren in mijn foto's.

Lees ons interview met Matthieu Bühler.

© Matthieu Bühler

---
Ben je na deze lijst geïnspireerd om zelf foto's te maken? Jij hebt de ideeën, wij hebben de tools! Ga naar onze online shop en begin vandaag nog!

2018-12-17

More Interesting Articles