Foto's als filmscène – Hedendaagse meesters van de cinematische fotografie

In de afgelopen jaren hebben we zoveel fotografen behandeld en geinterviewd, allemaal met hun eigen stijl. En vrij populair is de cinematische look: foto's die net filmscènes lijken. We kijken graag nog eens terug naar het werk van de fotografen die deze stijl beheersen.

Louis Dazy

Toen hij jong was, was de Parijse fotograaf Louis Dazy bang voor het donker en had hij kleine lichtjes in zijn kamer. Nu maak hij hypnotische foto's belicht door neon! Bij schemering en in het donker is hij het meest creatief. Als fervent fan van cinema en muziek heeft hij een Double Exposure Playlist gemaakt, een collectie van nummers die bij de sfeer van zijn foto's passen. Lees het interview om meer over Louis Dazy en zijn creatieve proces te weten te komen.

© Louis Dazy

Li Hui

Je raakt zo verdwaald in een dagdroom als je naar de foto's van Li Hui kijkt. Haar foto's zijn gehuld in daglicht en zachtheid en zijn zorgvuldig uit haar verbeelding samengesteld.

"Het lijkt veel op het maken van een film: mensen weten dat het een fictief verhaal is, maar het is gebaseerd op de echte wereld, de wereld die we kennen (of niet). Als de film geen gevoelens oproept, zal de kijker niet emotioneel worden geraakt. Dit geldt ook voor fotografie."

Lees ons interview om Li Hui beter te leren kennen.

© Li Hui

Patrick Clelland

Geïnspireerd door cinematografen Christopher Doyle and Robby Müller vind de Australische fotograaf Patrick Clelland dat het zonde is de allerdaagse dingen niet vast te leggen.

We interviewden Patrick Clelland om meer over zijn fotografische reis te leren.

© Patrick Clelland

Cheng Nan-Huang

Cheng Nan-Huang, fotograaf uit Taiwan is duidelijk over zijn fotografische stijl: cinematisch. Hij wordt erg geïnspireerd door filmmaker Wong Kar-Wai, iedere film resoneert met hem. Hij vind dat fotoshoots doen een beetje hetzelfde is als verliefd worden.

Lees hier het interview met Cheng Nan-Huang's.

© Cheng Nan-Huang

Ian Howorth

Voor Ian Howorth is het feit dat hij alleen is het beste aan fotografie. Van het maken van de foto's tot het scannen van de negatieven. Als een enorme filmfan begon hij ooit met video; muziekvideo's en korte films. Dit heeft zijn esthetiek beïnvloed. Lees het interview om meer te leren over Ian Howorth's work.

© Ian Howorth

Ben je na deze lijst geinspireerd om zelf foto's te maken? Jij hebt de ideeen, wij hebben de tools! Ga naar onze online shop en begin vandaag nog!

2018-12-12 #people

More Interesting Articles