Tek Kullanımlık Fotoğraf Makinalarını Tekrar Doldurmak İçin Tam Kılavuz

1

Sonunda araştırmam tamamlandı ve sana tek kullanımlık kameranın nasıl sökülüp tekrar yükleneceğini anlatacağım. “Tek kullanımlık” olmasına rağmen makineyi söküp içinde yeniden film ve pil takabilirsin.

Kamerayı parçalarına ayırmak için ihtiyacın olan şeyler:

Kasetten gelen filmin alıcı makaraya sarıldığı geleneksel fotoğraf makinelerinin aksine, tek kullanımlık makinelerde film kasetten geri sarılır.

1.Kamerayı yalnızca filmin tamamı kasete sarılmış ve geri sarma tekerleği serbestçe dönüyorsa sök. Yoksa filmin tamamı yanabilir. Filmi tutup başka bir fotoğraf makinasına yerleştirmek istiyorsan lensi opak bir şeyle kapatmalı ve film bitene kadar deklanşöre basıp filmi geri sarmalısın. Tek kullanımlık kameralardan gelen filmin başka kameralarda ilginç sonuçlar verebileceğini düşünüyorum. Film sarma tekerleği serbestçe dönünce fotoğraf makinesini artık sökebilirsin.

2. Plastiği dikkatlice kes

3. Fotoğraf makinasının mandalını film sarma tekerleğinin tarafından al.
4. Film kaseti ile birlikte saklanan kapağı aç.
5. Pil kapağını çıkar.
6. Diğer kamera kapağının mandalını al.

7.Kamerayı aç. Genellikle tek kullanımlık kameralarda 400 ISO’lu filmler kullanılır.
8. Resepsiyon kaseti dişlidir ve çok özeldir. Kaseti 400 ISO filmden başka bir banda da geri sarabilirsiniz (Kural olarak minilabler filmin DX kodunu okur ve buna uygun olarak film geliştirme yapar). Modern tek kullanımlık kameralarda sadece dişli kaset kullanılmaz normal filmler de kullanılabilir. Kamera 400 ISO film ile çalışmak üzere tasarlandığı için, bu hassasiyette bir film kullanmanı tavsiye ederim. Eğer 800 ISO’dan oluşan redscale filmi kullanmayı tercih edersen ve filmi 2 kere kullanırsanız 200 ISO’luk film kullanmak daha iyi olacaktır. Şimdi filmi kasetten çarka geri sarmamız gerekiyor.

9.Bunun için 2 tane kibrite ya da kürdana ihtiyacımız var. Onları tekerleğin yuvasına bloke edecek şekilde yerleştiriyoruz ve ikincisi geri hareket tekerleğini bloke eden mandalı kaldırıyor.

10.Kibritleri tutarken tek kullanımlık kameranın kapağını tornavidayı kangalın altındaki deliğe sokarak kapat. Kibritleri çıkarınca kameran kullanıma hazır!

Poz sayacını bile ayarlayabilirsin - beyaz dişliyi Kaldır ve istenen numaraya ayarla. Tek kullanımlık kameralarla yaptığın çekimlerin sonucunu görmek için can atıyorum!


Tek kullanımlıktan basit kullanıma geç!
Simple Use Film Camera üç farklı 35 mm Lomography film yüklü seçeneğe sahip: Ekileyici siyah ve beyaz pozlar için Lady Grey 400 filmli, canlı renkler için Color Negative 400 seçeneği ve saykodelik, mor tonlu fotoğraflar için LomoChrome Purple opsiyonu. Hemen online sitemizden satın al

written by alexander_krolikowski on 2018-12-17 #gear #tutorials

One Comment

  1. pluviam
    pluviam ·

    fujifilm disposable kamerada da uygulanabilir mi?

More Interesting Articles