Verbeter je zelfportretten met deze tips

Waarom vinden mensen het leuk om zelfportretten te maken? Het zou kunnen zijn om een 'good hairday' te documenteren, om een speciaal moment te vieren of om te profiteren van geweldige belichting of achtergrond. Nou, hier is nog een reden: om je creativiteit te uiten! We hopen dat je deze basistips nuttig zult vinden voor je volgende "selfie".

Doe een Double Take

Til je analoge zelfportretten naar een hoger niveau uit door dubbele belichtingstijden te doen. Plan je foto's zorgvuldig uit of verras jezelf door spontaan te schieten. Voor het beste resultaat; probeer texturen of silhouetten uit zodat je zelfportret er doorheen zal schijnen!

Credits: minilidia, itisanormalname, u-t-e & tristandotphoto

Gebruik het licht

Goede verlichting is essentieel voor prachtige zelfportretten. Maar het kan ook voor creatieve doeleinden worden gebruikt, dus gebruik het om met licht te schilderen, voeg een speciaal detail toe aan je foto of leg je eigen silhouet vast.

Credits: jakeadamyork, reneg88, anelfandhiszippo, ccwu, dylertron & gatokinetik-o

Tweeluiken en collage's

Als je een half-frame camera zoals een Diana Mini of een Lomo LC-Wide, kun je coole tweeluiken fotograferen. Je kunt ook een collage maken door je smartphone te gebruiken om een foto van een deel van je gezicht te maken, net zoals Lomographer cryboy dat deed met zijn zelfportret hieronder!

Credits: violet_rayy, cryboy & satomi

Jij bent het

Vul de foto met meerdere belichtingen of maak je zelfportret met een stroboscoopeffect. Bij de meeste Lomography camera's zijn meerdere belichtingen mogelijk, schakel gewoon de "MX"-knop in voordat je je eerste opname maakt. Als je gaat voor het stroboscoopeffect, bekijk dan deze tips: The Strobe Effect of A Lubitel 166+ Tip: Use It With the Strobe Flash.

Credits: mephisto19, lawypop, satomi, earlybird & abcdefuck

Watervervormingen

Als je het niet erg vindt om een beetje te vervormen, kan een plas water fungeren als een creatief hulpmiddel voor je portret. Zorg ervoor dat je je camera niet nat maakt (tenzij je een onderwatercamera gebruikt) en neem veiligheidsmaatregelen!

Credits: pith, adnapm, liquidpapercut, legacy, mrrotivlarbac & cc-in-paris

Begin met het maken van je creatieve zelfportretten met Lomography goodies. Kom langs bij onze Snline Shop!

2018-11-29

More Interesting Articles