Waarom we fotograferen — Om te onthouden

Foto's zijn triggers. Er is geen mogelijkheid omheen. Eén enkele afbeelding kan je naar een plek of een moment brengen dat zo levendig is dat je het bijna kunt aanraken. Het is dit karakter van fotografie waardoor het een prachtige kunst is om te oefenen. Simpel gezegd, een van de redenen waarom we foto's nemen is omdat we ons dat willen herinneren.

Credits: mantozauras & goldie

Op het moment dat je besluit dat je een foto wilt maken, begint het proces van het opbouwen van een geheugen. Het kan iets belangrijks zijn, sentimenteel, een vluchtige emotie, het gezicht van een geliefde - de lijst gaat maar door. Maar om welke reden dan ook, dit moment inspireert je op de een of andere manier en je wilt het voor altijd onthouden. Je wilt het bewaren zoals het was, en het vereeuwigen met een foto.

Een van de beste manieren om iets te onthouden, is door er een foto van te maken. Net zoals schrijven, tekenen en schilderen, geeft fotografie je de mogelijkheid om een idee te maken en het in iets te veranderen dat de moeite waard is om over te nagedachten. Foto's kunnen een bron van verhalen zijn en onderweg zijn het herinneringen aan de afgelopen dagen die je kunt delen met mensen.

Het is voor ons als fotograaf vanzelfsprekend om van dingen te houden waardoor wij en andere mensen kunnen lachen, lachen of een traan kunnen laten. We hebben dit gemeenschappelijke begrip van het geheugen als een drijvende kracht in ons werk. Foto's zijn emoties die op film worden gebrand en op papier worden afgedrukt. De noodzaak om dingen te onthouden is een collectieve ervaring onder ons en we koesteren het op onze eigen kleine manieren. En laten we wel wezen, een van de ergste dingen die elke fotograaf kan overkomen is om te vergeten.


En jij?

written by cheeo on 2018-11-22 #culture

More Interesting Articles