Analoog de wereld rond: Paris, Texas en Paris, France

“Around the World in Analogue” is jouw hapklare gids voor de meest verbazingwekkende reisbestemmingen over de hele wereld, verteld door de leden van de Lomography Community. Vandaag botsen twee enorm verschillende steden met dezelfde naam in dit spannende project met dubbele belichting van lomograaf @pitstic2.


De stad Parijs, Texas, wordt bewoond door ongeveer 25.000 mensen. Het bestaat uit een handvol winkels, een bar die tot 23.00 uur open blijft en een miniatuur Eiffeltoren versierd met een rode cowboyhoed. Bijna 5.000 mijl verderop, Parijs, Frankrijk, is in alle opzichten anders dan naam.

Afgelopen zomer ging ik op een roadtrip naar Texas en deed er alles aan om te stoppen in Parijs om met mijn La Sardina te fotograferen. Ik ontmoette een paar locals (die als model dienden), bestelde een volledige plaat van Texas barbecue en bleef in de Old Magnolia House Bed and Breakfast.

Een maand later sprong ik op een enkele vlucht naar Frankrijk om mijn leven als nomade te beginnen en ik schoot over diezelfde rol in het "echte" Parijs. Ik wilde de volgorde van foto's bijhouden, maar ik gaf het snel op en nam willekeurig foto's, wat resulteerde in een heerlijke overlappende puinhoop toen ik de foto's ontwikkelde.


Dank voor dit toffe project @pitstic2!

2018-11-15 #places

More Interesting Articles