Kijken naar gemeenschappelijke ruimtes en plaatsen - Arnaud Montagard

De unieke manier waarop de Franse fotograaf Arnaud Montagard naar gewone plaatsen en gemeenschappelijke ruimtes kijkt, zal u inspireren om de wereld vanuit een andere hoek te bekijken. Hij breekt met de gemeenschappelijke perspectieven die we gewoonlijk zien in straat- en binnenfotografie. In zijn werk zal alles dat het licht aanraakt binnenkort worden verduisterd door de duisternis. Hij voegt poëzie en een gevoel van vluchtigheid toe aan alledaagse waarnemingen door zijn delicate gebruik van licht en schaduw.

Slice of Light - NYC

Hi Arnaud! Hoe gaat het?

Geweldig, bedankt. Ik hou van wat ik doe, het is geweldig om vanuit mijn passie te leven.

Wanneer ben je voor het eerst geïnteresseerd geraakt in filmfotografie? Wat vind je er zo goed aan?

Ik begon pas echt twee jaar geleden echt geïnteresseerd te zijn in filmfotografie. Ik was toe aan verandering om productief te blijven en het was een nieuwe bron van motivatie om met een ander proces op straat te fotograferen. Met filmfotografie reageer ik niet op dezelfde manier als met digitaal - ik zie de straten anders. Film betekent voor mij: focus op het moment en niet op de camera. De foto is alles of niets - je hebt geen andere keus dan op dat moment uit te blinken, en dat duwt je creativiteit.

L'Attente

Laten we het hebben over je fotografiestijl. Het is een vrij unieke manier om de straten en interieurs te fotograferen, met ruimte en hoeken te spelen. Hoe ben je op de stijl gekomen?

Niet gemakkelijk te beantwoorden, ik vermoed dat het kwam nadat ik verschillende dingen had ervaren. Ik begon met fotograferen toen ik 15 was, ik ben nu 27 en ik denk dat het enige tijd kost om je eigen stijl te vinden. Ik veronderstel dat je persoonlijke opleiding of achtergrond ook helpt - hoe meer je naar musea, galerieën, bioscopen gaat, hoe opener je zult zijn en het helpt je om je eigen stijl te creëren. Ik ben ook geïnspireerd door het werk van beroemde schilders als Edward Hopper.

L'Attente

Komt deze stijl instinctief voor jou?

Ik zou zeggen dat het instinctief is, elke keer als ik naar een fotomoment kijk, zie ik het alsof ik naar de uiteindelijke foto kijk.

Als je zou kunnen werken of samenwerken met een fotograaf, kunstenaar of persoon, dood, levend of fictief, wie zou dat dan zijn?

Ik hou van schilderen, dus ik zal waarschijnlijk de meester Edward Hopper of Andrew Wyeth kiezen. Ik zou ook graag met muzikanten samenwerken, het zou een sfeer aan de foto toevoegen.

Beschouw je een bepaald element in fotografie als uiterst belangrijk?

Licht. Mijn werk gaat alleen daarover. Licht en schaduwen.

NYC Across the Windows

Hoe ziet een dag uit het leven van Arnaud Montagard eruit?

Het hangt er echt van af of ik een commercieel werk doe of me concentreer op mijn persoonlijke werk. Laten we het vandaag hebben over straatfotografie. Ik heb vanmiddag negen mijl gelopen in Oost-New York, op zoek naar een goede fotoscène. Het licht was niet zo goed en ik maakte uiteindelijk slechts drie schoten. Soms loop ik uren zonder een foto te maken. Soms blijf ik meer dan een uur op dezelfde plek en probeer ik de juiste persoon op de perfecte plek te krijgen. Als dat niet gebeurt, maak ik aantekeningen en probeer ik nog een dag terug te komen om nog een kans te krijgen.

Slice of Light — NYC

Wat doe je gewoonlijk tijdens je downtime? Heb je doorlopende projecten of andere plannen waaraan je graag zou willen werken?

Als ik niet op straat ben om voor mezelf te fotograferen, concentreer ik me op het vinden van een nieuw serie-idee, onderzoek doen naar verschillende onderwerpen (mensen of plaatsen). Ik heb een doorlopende serie, vooral in Japan, waar ik mijn laatste fotoserie moet afmaken. Ik heb binnenkort ook nieuwe projecten, dus laten we contact houden als je wilt zien wat er daarna gebeurt!

Slice of Light — NYC

Stimuleer je creatieve sappen met meer van Arnauds unieke perspectieven door het zijne te volgen Instagram en bezoek zijn website. Alle rechten voorbehouden aan Arnaud Montagard.

written by cielsan on 2018-11-10 #people

More Interesting Articles