Waarom we fotograferen — Voor romantiek

Fotografie is een ding van schoonheid. Het is ook een manier om schoonheid vast te leggen. Hoe vaak kom je een zo prachtig uitzicht tegen dat je wenste dat je een camera had om het vast te leggen? Te veel om te tellen, wedden we. Op het moment dat we die mooie scène zien, worden we onmiddellijk aangespoord om het in een afbeelding te vereeuwigen. Zonder enige twijfel is één kracht die ons ertoe dwingt om foto's te maken romantiek.

Credits: fama

Hoewel het niet altijd de belangrijkste achtervolging is, beïnvloedt romantiek onze beslissing om de sluiter te raken. Wanneer we iets moois of iets inspirends zien, duikt er een idee op in ons brein en signaleert onze triggervingers om te schieten. In onze gedachten zeggen we: "Wacht, blijf stil. Dit is perfect" of iets in die zin als we een frame zien dat we willen vastleggen. Het is een bedwelmend gevoel, romantiek - een combinatie van impuls en aanbidding.

Films en boeken bieden dezelfde romantische therapie die foto's kunnen oproepen. Een geweldige film kan je laten zwijmelen met opmerkelijke scènes terwijl een goed boek subtiel met woorden kan spelen om je allerlei emoties te laten voelen. Met foto's kunt u al deze dingen en meer binnen één afbeelding voelen. Een foto kan u eraan herinneren, het kan u inspireren. Een afbeelding kan ervoor zorgen dat je een eigen foto wilt maken. Romantiek kan je zin geven om op te staan en dingen te doen. Fotografie is een vorm van romantiek, het valt niet te ontkennen.

Fotografen delen dat gevoel met hun collega-kunstenaars. We komen samen in onze community voor een gedeelde liefde voor fotografie en voor de manier waarop het ons doet voelen. Romantiek is niet dood in de filmgemeenschap. Integendeel, het ademt nieuw leven bij elke foto die we maken en delen met onszelf. Tegenwoordig kunnen we altijd een beetje meer romantiek gebruiken in de wereld - het zou jammer zijn als er niet genoeg was om rond te gaan.


En jij? Waarom fotografeer jij? Laat het ons weten in de comments!

written by cheeo on 2018-11-08 #culture

More Interesting Articles