LomoAmigo Jelle over onze Simple Use Camera: "Het is een lekker ding!"

Van silent disco's tot graffiti workshops - de boys (Jelle en Daan) van Je Suis Energy zijn van alle (party)markten thuis. Afgelopen zomer schoot Jelle een rolletje vol met onze Simple Use Camera - lees het interview en bekijk de resultaten hier!

Naam: Jelle van Gijtenbeek
Stad: Haarlem
Camera: Simple Use Camera Color Negative
Website: www.jesuisenergy.com

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Samen met mijn compagnon Daan Baars heb ik een eigen bedrijf genaamd Je Suis Energy. Wij produceren evenementen waarbij we positieve energie, interactie en verrassing creëren. Dat kan randprogrammering zijn voor een festival, een merkactivatie, bedrijfsfeest of gewoon een keiharde party! Daarnaast zijn we bezig met een nieuw party concept wat we willen gaan uitvoeren in clubs en op festivals door het hele land! Maar daar kan ik verder nog niet zo veel over kwijt. Ook organiseren we samen met Haerlems Bodem en 20Tree PolderGoud Festival in Haarlem; een muziekfestival met nationaal bekende artiesten én lokaal talent, volledig circulair opgezet. Dat wil zeggen dat we uitsluitend werken met lokale partijen en ondernemingen, omdat dit minder slecht is voor het milieu.

Je bent veel met organiseren van events bezig. Waar word je nog meer gelukkig van?
Naast alle werkzaamheden voor JSE, haal ik mijn geluk uit: Het maken van zoveel mogelijk tripjes met mijn vriendin. Met mijn vrienden op pad. Veel sporten. Lekker eten. Soms goed doorzakken in de kroeg en soms door de bank zakken en precies helemaal niks doen.

Hoe vond je het om te fotograferen met de Simple Use Camera?
Ik vond het erg leuk om te doen. Vooral om weer eens met een camera foto's te maken in plaats van een telefoon. Mensen doen toch anders als ze een camera zien. Ben vooral blij dat de foto's gelukt zijn want de camera is een keer buiten blijven liggen in de regen. De uiteindelijke foto's geven een mooi beeld van een leuke maar hectische periode. We waren vol bezig met de productie van PolderGoud Festival en tegelijkertijd moesten we ook nog werken op een aantal andere festivals.

Kun je de Simple Use Camera in 5 woorden beschrijven?
Het is een lekker ding.

Wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
Vroeger hadden wij ook altijd een 'normale' camera mee op vakantie, voor de tijd van de digitale camera. Ik deed dan wel echt mijn best om foto's te maken, maar uiteindelijk had je geen flauw idee of ze gelukt waren. Dus dat had wel iets spannends. Dan hoopte je dat die éne toffe foto waar je met een slang om je nek op stond gelukt was. Tegenwoordig maak je gewoon 10 foto's met je telefoon en zit er meestal wel een tussen die oké is. Nu was het wel weer een complete verrassing om de foto's te zien!

Wat is je favoriete foto en waarom? Wat is het verhaal achter deze foto?
Het zijn er eigenlijk 3. Die waarbij we zelf een podium staan op te bouwen met de boys van 20Tree, die van de zanger van De Likt in het publiek en die donkere, grauwe foto van Indian Askin die in de regen staan te spelen. Die 3 foto's geven precies weer hoe wij de productie van ons eerste eigen festival hebben ervaren.

Kunnen we je ergens volgen?
Zeker! We zijn met Je Suis Energy behoorlijk fanatiek op Insta en ook wel op Facebook. Ook PolderGoud Festival kan je daar volgen voor alle laatste ontwikkelingen!

written by anna-lomo on 2018-11-20

More Interesting Articles