LomoAmigo Paul ging met de Lomo LC-A 120 naar de Ardennen

Wat krijg je als je de Lomo LC-A 120, een rolletje Redscale film, en een prachtige dag in de Ardennen combineert? Jep, geweldige foto's!

Naam: Paul
Camera: Lomo LC-A 120

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Hoi Lomography! Ik ben Paul en ik ben 31 jaar. Ik ben graag buiten, om te wandelen door het bos of het strand. Leuk om nu eens een Lomography camera met me mee te nemen! We gingen een weekend naar de Ardennen en dat leek mij het perfecte moment om deze camera uit te proberen. Ik nam een rolletje Lomography Redscale film mee, omdat er sneeuw was voorspeld: dit leek me een leuk effect!

Hoe vond je het om te fotograferen met de Lomo LC-A 120?
Ik vond het heel tof om deze camera uit te proberen. De camera is heel simpel qua instellingen en design, dat vind ik fijn. De camera voelt zwaarder aan dan bijvoorbeeld de Diana F+, maar dat voelt juist goed: er zit een glazen lens in!

Kun je de Lomo LC-A 120 in 5 woorden beschrijven?
Vierkant, retro, kwaliteit, mooi, origineel

Wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
Ik vind het mooi dat je echt bewust fotografeert. Met je telefoon of difgitale camera maak je net zoveel foto's van hetzelfde onderwerp totdat het in jouw ogen 'gelukt' is. Nu heb je geen keuze; je moet afwachten en hopen dat er op je rolletje mooie resultaten staan. Vaak is dat zo, omdat je echt een moment hebt vastgelegd.

Wat is je favoriete foto en waarom?​​​​ Wat is het verhaal achter deze foto?
Mijn favoriete foto is die waar het zonlicht door de bomen schijnt. Het was een supermooie dag; helderwitte sneeuw en een strakblauwe lucht. Door het Redscale rolletje lijkt het alsof we met zonsondergang daar liepen!

Dank voor je mooie foto's Paul, lomo on!

written by anna-lomo on 2018-10-27

More Interesting Articles