Eerste indrukken: De Diana Instant Square bij de Vintage Girl Studios

Krzystyna Caldarone van Vintage Girl Studios neemt ons terug in de tijd. Haar vintage fotoshoots slagen erin om perfect de balans te vinden tussen authenticiteit, speelsheid, sexiness en esthetiek. Omdat ze haar werk liefhad en respecteerde, konden we niet wachten tot Krzystyna ons eerste prototype van de Diana Instant Square testte om te zien hoe haar vintage vibes zou overkomen op haar instant snaps. Toen ze haar resultaten terugstuurde, werden we nog enthousiaster over onze gloednieuwe toevoeging aan de families Instant en Diana!

Hi Krzystyna!Vertel ons, waar ben je allemaal mee bezig?

Ik was erg druk in de studio. Deze lente en zomer hebben alles te maken met evenementen. Ik ben naar veel vintage-thema-evenementen geweest met mijn Lomo'Instant Wide. Ik heb het naar cabarets gebracht, maar ook Newport Art Deco Weekend, Viva East Rockabilly weekender en de Ipswitch Roaring Twenties Lawn Party. Mensen zijn zo enthousiast over instant fotografie. Het is echt een ijsbreker in netwerken en geeft iemand de mogelijkheid om onmiddellijk een portret mee naar huis te nemen.

Je gaat continu terug naar het fotograferen met instant camera's, hoe zit dat?

k hou ervan om de beelden langzaam te zien verschijnen en het tastbare kunstwerk dat ik binnen enkele ogenblikken in handen heb. Ik vind instant fotografie een geweldige sociale interactie die vandaag de dag wordt gemist. Ik hou ook van dat ik niet in een computerstoel hoeft te zitten om dit te bereiken.

Je vintage esthetiek en traditionele formaliteit zijn ook thema's waarnaar je op je foto's terugkeert, hoe kun je dat vastleggen met modernere camera's?

Ik heb lang gewerkt in een traditionele portretstudio. Ik probeer te bedenken hoe grote camera's werkten. Bijvoorbeeld, verticaal opnames verticaal maken, mijn afbeeldingen bijsnijden tot standaardmaten en spaarzaam gebruik van groothoeklenzen zijn manieren waarop ik dingen er uitstekend uit laat zien.

Wat vind je van de Diana Instant Square?

Ik vond het heel leuk om ermee te werken. Ik hield van de grootte en het vierkante formaat. Het zag er cool uit met handmatige bediening. Ik kan niet wachten om er opnieuw mee te fotograferen.

Welke functies vind je leuk

De verwisselbare lenzen waren geweldig. Ik was in staat om een groothoeklens te schakelen als ik op een klein gebied fotografeerde. Ik vond de maat en hoe het voelde comfortabeler in mijn hand dan andere camera's. Het gaf mijn afbeeldingen echt een authentieke uitstraling.

Hoe maak jij gebruik van de Diana Instant Square?

Ik kan het mezelf echt zien gebruiken op evenementen waar ik rondloop met het nemen van candidshots. Het past perfect in mijn kleinere cameratas en is een geweldig gesprekstarter.

Je foto's hebben een superscherpe kwaliteit, hoe heb je dat bereikt?

Ik bereikte de scherpte door gebruik te maken van flitsers en een lichtmeter. Toen ik begon met fotografie, was film zo duur. Ik leerde snel dat het nemen van tijd om de flitsers te meten cruciaal was om het licht bijna perfect te krijgen. Ik heb ook de Diana Flitser gebruikt om bepaalde schaduwen in te vullen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik zou graag een boek met mijn afbeeldingen willen publiceren. Ik heb de zomer doorgebracht met het schrijven van een formeel boekvoorstel. Mijn boekenreeks zal de Instant Pin-Up worden genoemd en zal een verzameling vrouwenportretten zijn van mijn vintage-avonturen evenals in de studio. Volledig gefotografeerd met behulp van analoge instant camera's. De afbeeldingen bestaan uit alleen mijn oog, de camera en de prachtige vintage vrouwen.


Duik in de vintage wereld van Krzystyna Caldarone op haar Instagram.

written by birgitbuchart on 2018-10-20 #gear

Mentioned Product

Diana Instant Square

Diana Instant Square

Shake off expectations and let the Diana Instant Square fill your frame with unpredictable beauty. There’s no re-take, no post-production polishing — you snap the shot and seconds later you hold a beautiful picture filled with strong, saturated colors and soft, moody vignetting in your hands.

More Interesting Articles