Amerika aan het werk — Sociale documentairefotografie door Lewis Hine

Als we het hebben over fotografie, praten we vaak over de artistieke mogelijkheden - hoe het wordt gebruikt om creativiteit te tonen. Hoewel het waar is, draagt het ook plicht en macht. In het geval van Lewis Hine bleken de gedurfde beelden die hij vastlegde de aanzet te zijn die plaats maakte om het publiek wakker te schudden en Amerikaanse arbeidswetgeving te hervormen.

© Lewis Hine via Wikimedia Commons

De foto's van Hine zijn symbool voor hun gruizige compositie, artistieke elementen en schokkende inhoud. Zeer weinig fotografen hebben bereikt wat hij heeft gedaan. Alleen al zijn moeite om de leefomstandigheden van werknemers in het geheim te documenteren, is een prestatie op zich. TASCHEN’s nieuwe boek Lewis W. Hine, America at Work bestrijkt alle fasen van zijn carrière als fotograaf. Een aantal foto's in het 544-pagina's tellende boek hielpen de manier waarop Amerika naar zijn arbeidskrachten keek te veranderen, wat uiteindelijk leidde tot de beweging van de regering om haar wetten te veranderen en kinderarbeid uit te roeien.

© Lewis Hine via Wikimedia Commons

Dit fotoboek toont het vermogen van fotografie als zowel een hulpmiddel voor ontdekking en actie. Afgezien van zijn sociale documentaire werk, bevat het boek ook foto's uit de latere jaren van Hine. Zijn prachtige foto's van de bouw van het Empire State Building zijn zowel klassiek als tijdloos.


Alle informatie in de artikel is afkomstig van TASCHEN.

written by cheeo on 2018-10-18 #news

More Interesting Articles