Lapland door de Petzval 58 Art Lens van lafilledeer

Terug van de noordelijke landen, vertelt @lafilledeer ons verhalen over landschappen vol met geheimen die wachten om te worden opgegraven. Ontdek haar reisdagboek en foto's gemaakt met de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens.


Lapland, zomer 2018.

Deze zomer reisde ik voor een tiental dagen naar het noorden van Finland en Noorwegen. Ik hou van de noordelijke landen, hun uitgestrekte gebieden van kou en wildland laten me altijd dromen. En ook was het tijd voor mij om echte rendieren te ontmoeten.

We waren met z'n twee en vertrokken met voldoende uitrusting en voedsel om daar in het wild te kamperen. Het begin van onze reis was ruw omdat de tas met ons eten en kampeeruitrusting kwijt was. Daarom verloren we twee dagen aan toeristisch spul rond het vliegveld. We gingen naar het Arktikum Museum en zagen zijn gigantische glazen galerij in Rovaniemi. Daarna ontmoetten we Franse ornithologen die ons opbeuren. We moesten apparatuur kopen en we reden naar het noorden. Vanaf dat moment heb ik memorabele herinneringen gemaakt.

Ik had veel fotoapparatuur in mijn tas gestopt. Mijn vader's Canon EOS 3000N (een van de laatste analoge camera bodies die Canon ooit maakte), samen met een Lomography lens: de Petzval 58 Bokeh Control en wat Lomochrome Purple and Lomochrome Turquoise film.

De plaats die mij het meest in Finland trof, was het Inari-meer. Ik bracht daar een nacht door, in een uitkijktoren die over het meer hing, samen met de middernachtzon, en we hadden de kans om zes elanden te zien lopen.

We gingen naar Noorwegen om rond de fjord langs het schiereiland Varanger te gaan, dat bekend staat om zijn ornithologische diversiteit. De paar dagen die we daar doorbrachten waren magisch. Van onszelf wassen in een bevroren meer verlicht door de middernachtzon, de witte kerk van Nesseby - die het begin van het schiereiland markeert, waar ik walvisachtigen en otterbotten vond - de rode houten huizen aan zee in de vissersdorpjes, de ondergaande zon op de sculptuur van een Drakkar op het eiland Vardø, een bezoek aan de ornithologische heiligdom - bereikbaar per boot, waar we werden omringd door duizenden grote aalscholvers, Atlantische papegaaiduikers en kleine pinguïns voor het begin van de storm - tot de ontdekking van verschillende skeletten van rendieren aan de kust.

Onze weg terug naar Finland was moeilijk, omdat het koud was en we in de regen moesten lopen. We hebben ook 6 mijl op het Inari-meer in een kano gezeten, een hermelijn gespeeld op een eiland; daarna ging het gedurende een periode van twee dagen in het nationale park Lemmenjoki voor een wandeling van 15 mijl. Waar we in staat waren om de kusten en meren te ontdekken: er zijn ongeveer 1864 mijl van dennen, moerassen en toppen. Ik was nog nooit op zo'n verlaten en stille plek geweest. Ik voelde me er heel vredig. Zelfs afgelegen plaatsen zoals deze zijn uitgerust met schuilplaatsen en opgeslagen gehakt hout voor branden en worden schoongehouden voor wandelaars. Dit alles staat in schril contrast met de eenzaamheid die men daar voelt. Tijdens deze wandeling vonden we elandengewei van 8 pond en rendiergewei, wat me in staat stelde om prachtige fysieke herinneringen te hebben.

Ik hield echt van de levensbeschouwing van mensen, waar we ook gingen. Hun nabijheid met de natuur en hun respect ervoor. De stilte, de ruimte, de bijna afwezigheid van steden en de afgelegen plaatsen. De hitte, de kou, de eetbare bessen overal, de regenwouden die we moesten vermijden op de wegen in Finland en de schapen in Noorwegen; de middernachtzon, het rendiervlees en de geur van gerookt hout in mijn haar. Het was interessant om de Sami-cultuur op een dag tegelijk te ontdekken. Ik heb zelfs een kuksa gekocht. Terugkeren naar de Franse buitenwijken was raar na deze ervaring.
---

De Petzval 58 Bokeh Control Art Lens is verkrijgbaar in onze Online shop.

Volg @lafilledeer op Instagram en check haar blog en Lomohome voor meer van haar avonturen!

2018-10-14 #gear #places

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Explore the first footsteps of photography with this handcrafted lens that combines historical design and modern, yet original, Russian optics with an unprecedented Bokeh Control Ring.

Add to Cart

More Interesting Articles