Exclusieve première: Conner Youngblood's Video “12 lbs” geschoten met de LomoKino

Conner Youngblood werd onlangs lid van onze Lomography community als een gloednieuwe LomoAmigo. In deze korte periode heeft hij er echter voor gezorgd om zoveel mogelijk van onze analoge wereld te verkennen. Hij fotografeerde met deLa Sardina in Japan en het lukte hem om tijdens zijn tour een aantal van onze Lomography Gallery Stores over de hele wereld te bezoeken. We kunnen niet gelukkiger zijn om aan te kondigen dat hij nu een nieuwe videoclip uitbrengt, volledig opgenomen op 35mm film met de LomoKino!

We zijn dolblij en vereerd om de exclusieve première van 12 lbs in ons magazine te mogen vertonen:

Welkom in het Lomography Magazine, Conner. Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Ik denk dat de beste plek om te beginnen iets zou zijn over mij als muzikant, opgroeien in Texas, leven in Nashville en vijf zussen hebben.

Gefeliciteerd met je nieuwe album Cheyenne, we love it! Het lijkt ons een muzikaal dagboek van een wereldreiziger. Kun je ons iets vertellen over je inspiratie ervoor?

Heel erg bedankt! Het is zeker geïnspireerd door reizen en de mensen / plaatsen die ik onderweg tegenkwam, maar ik zou zeggen dat het meer fictief dan letterlijk is. Ik schrijf zowel over plaatsen waar ik ben geweest en plaatsen waar ik naartoe wil.

De eerste foto is gemaakt door Trevor Paulhus en de tweede toont Conner Youngblood op Lomography+ Tokyo

Wat is het dat je fascineert om naar onbekende plaatsen te gaan?
Hoe stom het ook klinkt, ik denk dat het misschien het feit is dat ik niets van ze weet. Het is altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken.

Wat heeft je interesse in fotografie gewekt?

Ik ben er vrij laat in mijn leven mee begonnen en ben nog steeds een complete amateur, maar ik zou graag willen dat het begon als een leuke manier om mezelf tijdens het reizen te vermaken. Bovendien geeft het je ogen en handen een beetje meer doel.

We hebben je een La Sardina camera gegeven voor je reis naar Japan. Heb je ooit ervaring opgedaan met fotograferen op film?

Conner Youngblood met de La Sardina in Japan

Vertel ons iets over je eerste indruk van de La Sardina in Japan.

Het is best moeilijk om een slechte tijd in Japan te hebben, laat staan een slechte tijd in Japan om foto's en een videoclip te maken. De camera is extreem intuïtief en een perfecte overgangscamera van een wegwerpcamera.

Kun je songteksten schrijven die geïnspireerd zijn door je reizen en nieuwe plaatsen vergelijken met het fotograferen ervan? Hoe pak je een specifiek gevoel aan in deze twee verschillende kunstvormen?

Zeker weten. Het gaat erom een moment in de tijd te nemen en het te laten duren. Je mag het opnieuw bekijken, het opnieuw analyseren en het opnieuw bekijken. Bovendien kun je deze momenten, afhankelijk van je productiestijl, wijzigen of zo schoon en to the point mogelijk houden. Er zijn zoveel verschillende manieren om zoveel verschillende verhalen allemaal binnen één foto of één enkel nummer te vertellen.

Voor je nieuwe video 12 lbs, heb je de LomoKino gebruikt. Waarom heb je deze specifieke camera voor je project gekozen, vooral in de digitale wereld van vandaag?

Ik zou zeggen dat het idee om de LomoKino te gebruiken eerst kwam en daarna volgde de locatie en video-ideeën. Het ziet er gewoon heel uniek uit en we probeerden te bedenken wat de beste manier is om daar gebruik van te maken.

Wat denk je van het eindresultaat, vind je de analoge esthetiek van de LomoKino tof?

Ik hou er van. Alles waar we (Michael, de directeur en ik) op hadden gehoopt en meer!

Conner Youngblood met de La Sardina in Japan

Volg Conner Youngblood op Instagram en check zijn website voor tourdata en nieuws!

written by birgitbuchart on 2018-10-12 #news #people #videos

Mentioned Product

LomoKino

LomoKino

Are you ready to set your images in motion? With the LomoKino, you can shoot a movie of up to 144 frames on any 35 mm film. No sound, no special effects, no post production — just simple Lomography in motion. Hit the close-up button to shoot at just 0.6 m away from your subject, and fit a flash to the hot-shoe attachment to light up your cinematic scenes. Once you've wrapped up your shoot, you can admire your 144 frames as individual shots, or use our app to turn them into an analogue movie. Kick it back to old-school Hollywood and become an analogue filmmaker today!

Add to Cart

More Interesting Articles