Je ramen gebruiken voor je creatieve voordeel

Als je rondloopt met je camera, is de kans groot dat je meerdere keren voorbij een venster bent gegaan en je je creatieve potentieel niet hebt gerealiseerd. Versierd met ingewikkelde details, verf die van de zijkanten afbladdert of met geschiedenis besmeurd is, maken vensters geweldige onderwerpen en zullen ze je opnamen een extra oomph geven. Hier delen we wat visuele inspiratie voor je volgende fotowandeling.

Credits: lolfox & lakritz

Ramen als je onderwerp

Niet alle vensters zijn hetzelfde. Ze geven karakter aan een huis en onthullen de geschiedenis van een structuur. Mondain zoals het in eerste instantie lijkt, ze maken geweldige onderwerpen. Wees creatief door licht en schaduwen te integreren, dubbele belichtingen te maken of kleuren te laten knallen met behulp van kleurenfilters.

Credits: lazybuddha, mateja, why-yu, magicbus, brommi, vicuna, hodachrome & lolfox

Frame je uitzicht

Het is een geruststelling, maar als je extra details in je compositie wilt, gebruik dan vensters om je onderwerp in te kaderen. Rechthoekige randen helpen een perfect beeld te dramatiseren of trekken het oog direct naar uw onderwerp.

Credits: mightymouse, annelie, powoui, bravebird, milaguerreiro & schwarzesauge

Doe een Dubbele Illusie

Als je houdt van de dubbele belichting, kunnen glazen reflecties je een soortgelijk effect geven. Beweeg rond en schiet vanuit verschillende hoeken, je zult verrast zijn hoeveel unieke foto's je zult verzinnen!

Credits: neja, selcuksubakar, gulsahbengu, luisaingrid, fabyen & jules31

We willen graag zien hoe je vensters opneemt in je foto's, dus vergeet niet je favoriete snaps op je LomoHome te delen - of op social media met de hashtag #heylomography!

2018-10-05

More Interesting Articles