Verlicht je shots met de gekleurde gelfilters

Bij elke Lomography camera met een flitser (zoals deDiana F+, de La Sardina en de Lomo'Instant t family) is een klein pakket kleurengelfilters is inbegrepen. Ze zijn perfect voor colorsplashing, een techniek die Lomografen gebruiken om de kleur van hun onderwerpen te wijzigen die zich binnen het bereik van een flits bevinden.

Credits: mateja

Overdag kun je deze slimme kleurengelfilters zelfs zonder flits gebruiken. Houd een kleurengelfilter vast of gebruik transparante tape om het over de lens te plaatsen. De filters zijn smal, dus je kunt een of twee kleuren gelfilters tegelijk gebruiken voor meerkleuren gekte.

Credits: onlinekiwi & lola_juanlu

Als je een levendiger kleureffect wilt toevoegen aan je opnamen overdag, raden we je aan een flitser te gebruiken. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je overdag een flits zou gebruiken? De kunst is om je onderwerp tegen het licht te laten staan. Houd er rekening mee dat lichtere kleuren worden weergegeven als subtiele tinten, dus kies de donkere kleuren gels voor een meer dramatische look. Hoe zit het met het plaatsen van een kleurengelfilter over de lens én een over je flits? Experimenteer naar hartenlust!

Credits: ljiljan & weidong

Onze favoriete tijd om kleuren te krijgen is wanneer de lichtomstandigheden niet zo goed zijn! We raden aan om je kleurengels uit te proberen als het een grijze dag is en alles koud en bleek lijkt te zijn, of als het buiten donkerder begint te worden maar de zon nog niet helemaal is uitgehard - ook bekend als Blue Hour.

Credits: 007-0815-styler, pasadena85, dorisalfano, adelinasbm & noemielegall

Upload je beste foto's naar je LomoHome en tag ze met #colorsplash! Bezoek onze Online Shop en check onze camera's, lenzen en accessoires!

2018-09-01

More Interesting Articles