Plekken voor de reizende Lomograaf: Burning Man

Een keer per jaar, in de zandwoestijn van Black Rock in Nevada, is een unieke viering waar radicalen van allerlei aard naar toe stromen. De ultieme stad voor de vrije geesten, we verwelkomen je bij Burning Man.

Credits: oldstandby, johku & 35millimetre

De naam Burning Man komt voort uit het symbolische ritueel van het verbranden van een houten beeltenis "The Man". De reden waarom Burning Man geen gewone gebeurtenis is, maar een stad zelf, is omdat het zijn eigen gemeenschappelijke regels heeft: radicale inclusie, zelfredzaamheid en zelfexpressie, evenals gemeenschapssamenwerking, burgerzin, schifting, decommodificatie, participatie, directheid en geen spoor nalaten.

Technisch gezien is Burning Man een evenement in de late zomer bedoeld om zich te verheugen over experimenten met kunst en gemeenschap, maar voor sommige Lomografen maakt Burning Man deel uit van hun speciale analoge grind. Een vluchtig, jaarlijks mekka. Onze eigen LomoAmigo Luca Mercedes had een eerste ervaring met deze tijdelijke stad:

“Het moment dat je van de stoep van route 34 afstapt, is gewoon iets dat je met niets anders kunt vergelijken. 'Een stad? Is Burning Man geen festival ?! '— zouden sommigen vragen. Nou, nee! Deze stad is gebouwd met het zweet en de liefde van zoveel mensen uit alle geledingen van het leven, dat het slechts een oogwenk duurt.”
Credits: melissajtest, johku, oldstandby & mcgloin

Burning Man is als een leeg canvas voor allerlei artiesten. En voor de Lomograaf? Het is waar alles naartoe gaat - dramatische silhouetten van schemering-en-ochtendschemering, extreme hoeken, spontaniteit, filmische landschappen en andere Mad Max-gekken. Het volgende Burning Man-evenement begint op 26 augustus tot en met 3 september. Bezoek hun website: //burningman.org/ om je volgende Lomography-reis vooruit te plannen.


Heb je aanbevelingen voor een locatie? Laat het ons weten in de comments!

2018-08-10 #culture

More Interesting Articles