LomoAmigo's: Gracie en Rachel met de Simple Use Camera

Het monochromatische popduo Gracie en Rachel namen de Simple Use Camera in Black&White mee een aantal van hun shows en opnames te fotograferen. Hun unieke uiterlijk van zwart en wit is een directe weerspiegeling van de lichtheid en duisternis in hun muziek. We kregen de kans om met Gracie en Rachel te praten over hun ervaring met de camera en muziek.

Hi Gracie and Rachel, kunnen jullie jezelf voorstellen?

Hallo! Wij zijn Gracie en Rachel en we zijn razend enthousiast om hier te zijn, bedankt!

Hoe zijn jullie in de muziek terecht gekomen?

Gracie begon al op jonge leeftijd piano te spelen en begon aan songwriting door middel van levensgebeurtenissen die de compositie inspireerden, de dood van een vriend, en dat verhaal via lied willen vertellen. Rachel begon op jonge leeftijd viool te spelen, klassieke werken te spelen en haar leven te wijden aan het bestuderen en beoefenen van muziek.

Je hebt zo'n iconisch uiterlijk en een goed gevoel voor je muziek met zwart en wit, kun je ons een beetje vertellen waarom je voor monochrome looks kiest?

Dank je! We voelen ons aangetrokken tot contrasten, klassieke combinaties met hedendaagse, innerlijke conflicten die we dagelijks ervaren, hoe duisternis het licht bestrijdt maar ook ermee danst - dat zijn dingen en ideeën die interessant voor ons zijn, dus zwart en wit gebruiken in onze visuele wereld is gewoon een manier voor ons om die concepten te illustreren.

Welke uitdagingen ervaren jullie als twee vrouwen in de muziekindustrie, vooral in ons huidige sociale klimaat?

Het is veilig om te zeggen dat we sceptisch zijn in de sector waarin we ons bevinden, of het nu gaat om mensen die veronderstellen dat we niet weten hoe we onze eigen show moeten uitvoeren of dat het mensen zijn die geschrokken zijn dat we iets substantieels te zeggen hebben, maar het zijn eigenlijk momenten zoals dat die ons van brandstof voorzien. We worden gewoon luider, meer gepassioneerd en tien keer meer vastbesloten om ons verhaal te vertellen en hopelijk de verhalen van veel andere vrouwen, die moeite hebben om gehoord en gerespecteerd te worden in hun werk.

Wat vinden jullie leuk aan fotografie?

Het vermogen om de persoon achter de lens net zo veel of meer te begrijpen als wat er in het frame zit.

Hoe was het om te schieten met de Simple Use Camera?

Het was leuk! We hebben genoten van het lichte gevoel, maar ook van hoe het complexer en gerichter aanvoelde dan je typische wegwerpcamera. Ook kunnen herladen is zo'n leuke functie!

Vond je het leuk om meer een vorm van documentatie van je tour te hebben?

Altijd! Het is verfrissend als er andere interessante manieren zijn om onderweg foto's te maken, weg van de cultuur van het documenteren met de smartphone. Het hebben van een filmrolletje, in tegenstelling tot onbeperkte ruimte, om momenten vast te leggen, kan een meer doordachte ervaring van het documenteren creëren.


Je kunt meer van Gracie en Rachel zien op hun Instagram. Luister hun muziek via record. De Simple Use Camera in Black and White is verkrijgbaar in onze Lomography Online Shop.

written by sarahlindsayk on 2018-08-03 #gear #people

Simple Use Film Camera Black and White

Master the subtle art of black and white photography with this version of the Simple Use Film Camera! This compact disposable film camera comes preloaded with our Lady Grey ISO 400 film so that you can create moody shots filled with fine grain and rich monochrome tones with every click of the shutter.

More Interesting Articles