Khaki is ook een kleur

De kleur kaki dateert al in 1848, het is een leenwoord van Hindostani dat 'grondkleurig' betekent, en op zijn beurt komt van het Perzische woord khak, wat aarde betekent.

Credits: yanushka, kitija & dhuffone

Deze aardachtige kleur werd onmiddellijk gebruikt voor kleermakerswerk. Khaki werd voor het eerst gedragen door het Brits-Indiase leger, ontleend aan het idee van Sir Henry Lawrence, een gouverneur-generaal gestationeerd in India. Vanwege de hevige temperatuur in het Indiase klimaat, wilde Lawrence kleding dragen die comfortabel, lichtgewicht zou zijn en een die het stof van India's terrein zou evenaren. Khaki werd een bekende kleur onder het leger nadat het Brits-Indiase leger het had aangenomen, gevolgd door het Amerikaanse leger totdat het een gemeenschappelijke kleur werd onder legers. Tegenwoordig, als je kaki zegt, verwijs je ook naar broeken van allerlei soorten beige kleur.

Omdat kaki de originele camouflage is, is het gemakkelijk om de kleur vast te leggen door middel van fotografie, omdat er veel dingen in onze natuurlijke wereld zijn die kaki dragen. Maar als je je afbeeldingen met kaki durft te drenken, ga dan voor de Vandyke process of een redscale film zoals de Lomography Redscale XR 50-200 en trek de ISO naar 50 of lager terwijl je afbeeldingen van lichte kleuren maakt. Je hebt dan een grote kans om deze stoffige kaki kleur te krijgen.

Credits: hanat9651, rls, fade93, dupdupdee, menrea, rodew & jm60

2018-07-31 #culture

More Interesting Articles