Eerste indrukken: Troy Memis en de Diana Instant Square

LomoAmigo Troy Memis kwam bij ons in New York City om de nieuwe Diana Instant Square uit testen. Ze mochten hun eerste indrukken van de camera delen met een update over wat we met Troy hadden meegemaakt.

Foto van Troy door Nick Collingwood

Hey Troy, welkom terug! Je hebt de laatste tijd heel wat fantastisch werk verzet, zowel met straatfotografie als met portretten, wat zijn enkele van je favoriete shoots geweest?

Ik heb vooral dingen op straat gedaan. Mijn freelance dagen zijn nu vrij lang, dus het is leuk om gewoon een uur rond te gaan lopen voordat de zon ondergaat.

Je hebt zowel met de Diana F+ als met de Lomo'Instant Square gewerkt, wat vind je leuk aan beide en waarom?

Ik ben dol op het Lomo'Instant Square rondom, maar om het te mixen met de Diana is cool omdat het de manier waarop ik schiet, verandert. Een camera als de Diana is los en leuk, dus ik snap snapshots en maak me geen zorgen over het krijgen van de perfecte foto, waardoor mijn fotografiestijl meestal verandert. Zal me terug glijden naar portretten.

Foto van Troy door Nick Collingwood

Denk je dat jouw foto's een verhaal dragen?

Ik volg gewoon elke verhaallijn, dus dit is niets nieuws. Ik heb misschien afbeeldingen die soms bij elkaar passen, maar zelden een verhaallijn of iemand anders wil dat een project zo wordt uitgevoerd.

Werken met de Diana Instant Square, hoe denk je dat het zich onderscheidt van de andere camera's waarmee je hebt gewerkt?

Ik heb het gevoel dat het verkoopargument van deze camera alle verschillende opties zijn. Verschillende lenzen, gels, flitsopties, etc. Ik weet dat ik dat spul met een andere camera kan krijgen, maar dit is allemaal betaalbaar en compact.

Hoe zie jij jezelf met de Diana Instant Square?

Gemengd met het bovenstaande antwoord, ben ik enthousiast om de bijna ontelbare combinaties van accessoires te verkennen. Als je al deze opties met willekeurige portretten mengt, lijk het me superleuk om hier mee te experimenteren.

Je noemt jezelf een "hands-on" soort persoon, hoe maak je kennis met de camera?

Het was heel gemakkelijk om me aan te passen aan de Diana Instant Square. Die twee camera's hebben veel tijd van me gekregen, dus het is fijn om ze allebei in één te hebben. Bespaart me tijd met de camera, plus ruimte en gewicht in mijn tas.

Nog advies voor toekomstige Diana-shooters?

Maak gebruik van dingen zoals de dubbele en lange belichting en probeer in contact te komen met jezelf omdat je nooit weet wat je doet.

Foto van Troy door Nick Collingwood

Bekijk meer van Troy's werk op zijn Instagram

written by sarahlindsayk on 2018-07-18

More Interesting Articles