Eerste indrukken: Stella Gelardi Malfilatre met de Diana Instant Square

De Deense fotograaf Stella Gelardi Malfilatre woont nu in het Verenigd Koninkrijk en testte de Diana Instant Square in de straten van Londen.

Hi Stella, kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben een 34-jarige Deense vrouw die nu bijna 5 jaar in Londen woont. Ik woon samen met mijn beste vriend, met wie ik een volwassen, modern damesleven heb gecreëerd. Ik kwam hier voor het eerst omdat ik me een beetje verveelde in Kopenhagen, hoe mooi het daar ook is. Ik had het gevoel dat ik meer uitdagingen nodig had en ergens wilde wonen, waar ik mijn creatieve carrière enigszins eenvoudiger kon maken. In mijn eerste jaar heb ik het Royal College of Art leren kennen. Ik had niet eerder gestudeerd, dus kunststudent zijn was in het algemeen nieuw en uitdagend. Ik ben erg dankbaar voor die ervaring. Ik heb sindsdien gewerkt als een algemene visuele communicator. Ik werk met fotografie, onderzoek, documentaire journalistiek en creatieve productie. Ik werk voor het fantastische Accent Studio / Magazine. Accent is een wereldwijde viering van het leven buiten het gewone leven. Ik moet doorgaan met het verkennen van mijn leven en mijn opties.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Mensen zeggen me altijd dat het nogal intiem is. Mensen die ik fotografeer - een vriend of een portretfotografie in opdracht vertelt me altijd hoe ze zich voelen. Dat maakt me gelukkig! Ik denk dat als ik het moest beschrijven dat mijn stijl eerlijk, instinctief en gedreven door mijn emoties is. Ik kan het niet echt uitleggen. Soms heb ik gewoon iets en ik weet echt niet waarom ik het gewoon moet doen. Ik werk in een documentaire stijl en ik denk er altijd over na.

Heb je ooit eerder met instantfotografie gewerkt, wat was je ervaring?

Ja, ik heb instantfotografie gebruikt sinds ik vrij jong was. Ik denk dat het als een fotograaf die 99% filmopnamen maakt, alleen maar natuurlijk is. Ik ben een zeer aanhankelijk persoon, dus ik vind het geweldig dat ik meteen een fysieke foto krijg. Ik denk niet dat ik er ooit genoeg van zal hebben. Ik fotografeerde als een tiener met wegwerpcamera's om het leven en vrienden om me heen te documenteren. Ik gebruik het voor privé en werk. Ik gebruik het elke dag.

Hoe vond je het om met de Diana Instant Square te werken?

Ik vond het vrij eigenzinnig. Ik moest het leren kennen. Maar ik ben dol op deze camera's. Je moet met lenzen spelen, wat betekent dat het, waar ik echt van hou. Ik vond het vierkante formaat leuk omdat het me ook aan mijn composities deed denken. De foto's kwamen er heel anders uit met dan met andere camera's.

Waar zie je jezelf de Diana Instant Square, gebruiken?

Ik zal het gebruiken voor het werk dat ik doe met muzikanten voor mooie kleine eigenzinnige aanrakingsfoto's van mijn portretfoto's. Omdat er niet veel foto's zijn op één film, dwingt het me om echt naar dingen om me heen te kijken en mijn beeld goed te kiezen. Ik ben dol op het maken van kleine series die bij elkaar passen en eigenlijk stimuleert het mijn creatieve ziel opnieuw haha!

Nog advies?

Have fun! Er zullen een paar mislukte foto's zijn omdat je hem moet leren kennen en er de jouwe van moet maken. Besteed gewoon een beetje tijd aan het spelen met de verschillende lenzen op dezelfde manier.

2018-07-13 #news #people

Mentioned Product

Diana Instant Square

Diana Instant Square

Shake off expectations and let the Diana Instant Square fill your frame with unpredictable beauty. There’s no re-take, no post-production polishing — you snap the shot and seconds later you hold a beautiful picture filled with strong, saturated colors and soft, moody vignetting in your hands.

More Interesting Articles