Eerste indrukken: Brian Bruno met de Diana Instant Square

Flmfotograaf en innovator Brian Bruno kreeg de nieuwe Diana Instant Square om uit te testen. We spraken met hem over de nieuwe camera en zijn gedachten erover. Inclusief inzicht in nieuwe projecten, zijn proces en liefde voor film.

Hi Brian, welkom terug! De laatste keer dat we je spraken, experimenteerde je met fotocollages met de Lomo'Instant Square - ben je dat blijven doen, zo ja, wat zijn je nieuwe ervaringen?

Ik heb en maak graag een of twee collages als ik fotografeer. Ik ben van plan ook wat grotere te maken.

Je werkt vaak met instant fotografie, wat trekt je aan tot film en filmcamera's?

Ik hou echt van het instant beeld, maar geeft ook een heel ander uiterlijk dan elk ander filmformaat, zoals 35mm en 120mm.

Welke verhalen vind je leuk om te creëren met je foto's?

Ik creëer graag een organisch, natuurlijk verhaal. Vaak wil ik graag een shoot of een locatie bezoeken zonder er veel van af te weten en gewoon alles wat een locatie en onderwerp te bieden heeft te gebruiken.

Hoe ga je te werk om je modellen te kiezen, je muze Audrey heeft zo'n mooie en unieke look, waar kijk je naar tijdens de casting?

Audrey is echt de beste muze die ik ooit zou kunnen wensen. Ik hou van allerlei modellen. Ik heb geen bepaalde look waar ik naar op zoek ben, een aantal van de beste mensen die ik heb gefotografeerd, zijn zelfs geen modellen geweest, maar wilden gewoon dat ik ze fotografeerde.

Neem ons door je proces van een fotoshoot, waar kijk je naar; heb je een plan of juist niet?

Als het gewoon een willekeurige shoot is, ga ik gewoon met de flow mee, dat is mijn organische proces van fotograferen.. Als het specifieker is, is er meer planning bij betrokken.

Wat was je ervaring met het werken met de Diana Instant Square, hoe verhoudt dit zich tot sommige van de andere instant camera's waarmee je hebt gewerkt?

Ik heb genoten van de camera omdat ik denk dat het een van de meer experimentele instant camera's is met verschillende lenzen en accessoires.

Hoe zit het met het vierkante formaat?

Het is eindelijk een instax film die ik leuk vind omdat hij dicht bij de polaroid-filmgrootte ligt. Ik geniet gewoon van afbeeldingen in vierkant formaat.

Hoe zie je jezelf de Diana Instant Square gebruiken?

Om mijn shoots op te schudden met wat meer dromerige shots die ik niet zal kunnen bereiken met mijn andere camera's. Ik vind het ook leuk hoe deze camera niets weg heeft van de Lomo'Instant Square en is het een eigen tool.

Welk advies kun je geven aan nieuwe gebruikers van de Diana Instant Square?

Veel plezier ermee!
---

Je kunt meer van Brian's werk zien op zijn Instagram

Je kunt ons steunen op Kickstarter voor de Diana Instant Square!

written by sarahlindsayk on 2018-07-06 #gear

Mentioned Product

Diana Instant Square

Diana Instant Square

Shake off expectations and let the Diana Instant Square fill your frame with unpredictable beauty. There’s no re-take, no post-production polishing — you snap the shot and seconds later you hold a beautiful picture filled with strong, saturated colors and soft, moody vignetting in your hands.

More Interesting Articles