LomoAmigo Wouter en de Lomo LC-A

Met hun hit 'Amigo' konden we er natuurlijk niet meer om heen en werd Wouter, de drummer Chef'Special, onze nieuwste LomoAmigo. Hij schoot vele plaatjes tijdens tours en maakte portretten van de crew.

Naam: Wouter 'Jerry' Prudon
Stad: Haarlem
Camera: Lomo LC-A
Website: www.chefspecialmusic.com

Chef’Special

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Mijn naam is Wouter Prudon, drummer van de band Chef'Special. Voordat muziek mijn fulltime 'baan' werd studeerde ik regie aan de Filmacademie in Amsterdam. Die studie heb ik nooit afgemaakt in verband met het succes van de band maar mijn filmhart klopt nog steeds en gelukkig kan ik een stukje van die passie kwijt in fotografie.

Hoe ziet het leven van een muzikant er eigenlijk uit?
Onregelmatig ;) Het is hollen of stilstaan, maar eigelijk vaak hollen. Deze zomer spelen we veel op festivals en tussendoor werken we aan een nieuw album. Daarnaast zijn we veel op reis samen, dit jaar staan o.a. Frankrijk, Spanje, Curaçao, Duitsland en Amerika op de planning. In december geven we 2 grote concerten in de AFAS (op 14 en 15 december). Daarna trekken we ons even terug om het een nieuw album op te nemen.

Guido – gitarist Chef’Special

Je bent veel aan het optreden. Waar word je nog meer gelukkig van?
Ik word gelukkig van: aandacht voor detail, mensen kijken, wandelen in de natuur, nieuwe muziek ontdekken, schone sokken, lezen, documentaires, slenteren door een onbekend stadje, een-op-een gesprekken, Krav Maga beoefenen en vooral van tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. Gelukkig behoren mijn bandleden tot die categorieën want we zien elkaar bijna iedere dag.

Wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
Op film schieten is bewerkelijk en bovendien kostbaar, dat zorgt ervoor dat je 'gedwongen' wordt 3x goed na te denken voordat je afdrukt, je moet duidelijke keuzes maken. Het zou eigenlijk geen verschil moeten maken maar met digitale fotografie heb ik persoonlijk vaak de neiging in het wilde weg te schieten, gewoon omdat het kan. In die zin is het (wat sommige mensen misschien als een beperking of nadeel zouden zien) voor mij juist heel leerzaam om analoog te werken. Wat ik ook leuk vind is de verrassing achteraf; vaak zit er tijd tussen het nemen van de foto's en het ontwikkelen en vergeet je daardoor bepaalde momenten of situaties. Het zien van het eindresultaat voelt soms als het uitpakken van een cadeautje :)

Hoe vond je het om te fotograferen met de Lomo LC-A?
De LC-A is een fijne, compacte camera. Omdat ik graag spontaan fotografeer, als er bijvoorbeeld iets voorbij komt dat me opvalt, vind ik het belangrijk dat een camera in mijn broekzak past zodat ik 'm makkelijk overal mee naartoe kan nemen. En ook niet onbelangrijk, hij kan tegen een stootje. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk, zélfs ík kan ermee uit de voeten...

Kun je de Lomo LC-A in 5 woorden beschrijven?
Compact
Stevig
Simpel
Klassiek
Speels

Wat is je favoriete foto en waarom? Wat is het verhaal achter deze foto?
Éen van mijn favoriete foto's is deze:

We waren met de band onderweg naar het 'Zwarte Cross' festival. Zoals gewoonlijk maakten we halverwege een sanitaire stop bij een tankstation. Op het eerste gezicht stonden er wat vrachtwagens op een grauw parkeerterreintje, het geheel deed nogal treurig aan. Maar toen de ondergaande zon achter een wolk vandaan kroop, ontvouwde zich langzaam het silhouet van een boom op de zijkant van een van de vrachtwagens. Het gaf een sprookjesachtig, filmisch effect. Ik vind het inspirerend en spannend om zo verrast te worden door de natuur, het herinnert eraan dat niets is wat het lijkt en dat achter iedere hoek een verrassing wacht kan wachten.

Welk moment had je graag willen fotograferen?
Het moment dat mijn ouders elkaar voor het eerst zagen.

Wat is je gouden tip voor toekomstige Lomo LC-A fotografen?
Check van tevoren goed hoe je een rolletje moet wisselen voordat je je kostbare werk verpest, been there done that ;)

Kunnen we je ergens volgen?
Op Facebook en op Instagram.

written by anna-lomo on 2018-06-05 #videos

More Interesting Articles