LomoAmigo Dicky in Japan met de Simple Use Camera

Dat de Lomo Simple Use Camera met een rolletje LomoChrome Purple heel goed van pas komt in Japan, bewijst onze nieuwe LomoAmigo Dicky!

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam maar woon nu sinds drie jaar (nog steeds als trotse Rotterdammer) in Amsterdam. Deze stad zie ik als mijn speelterrein. Mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken. Ik voel me hier nu nog wel even thuis. Wie weet over een tijd weer een andere stad. Qua werk laat ik momenteel mijn baan als creatief docent achter mij en ga aan de slag bij Cinekid. Hier heb ik heel veel zin in. Ook organiseer ik een eigen kinderfilm festival in Rotterdam ''Roffa Mon Amour Kids''. Werken met kinderen en kunst is mijn perfecte combinatie.

Je bent veel met kinderen en kunst(educatie) bezig. Waar word je nog meer gelukkig van?
Mijn vrienden maken mij heel gelukkig. Ik wordt ook heel gelukkig van mensen die ergens heel gepassioneerd over zijn en hun geheel eigen visie ergens over hebben. Dat vind ik tof. Een beetje nerdie daar hou ik wel van. Daar kan ik tegenop kijken en kan soms aanstekelijk werken. Verder de standaard dingen als dansen, lezen, muziek, en een goede film of tentoonstelling.

Je nam de Lomo Simple Use Camera mee naar Japan. Vertel, hoe was dat?
Zo vet! Japan is een andere planeet. Hier had ik zoveel behoefte aan, heel ver weg van Nederland. Woorden én fotorolletjes schieten te kort!

Hoe vond je het om te fotograferen met de Simple Use Camera? Wat heb je vooral gefotografeerd?
Soms lastig omdat alles fotogeniek is in Japan. Keuzes maken. Ik ben toch erg gewend aan het maken van meerdere digitale foto's. Dit maakte het wel weer spannend. Ik heb achteraf gezien niet echte topfoto's gemaakt. Wist niet wanneer ik wel of niet moest flitsen. Altijd flitsen dus.

Wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
De verassing na het ontwikkelen. Je weet niet meer precies waar/ wanneer je welke foto's hebt gemaakt. Dit komt dan weer terug. Ook het effect van de camera op het beeld.

Wat is je favoriete foto en waarom?​​​​ Wat is het verhaal achter deze foto?
Ik denk de foto van de lege stoelen in de trein. Dit is een van de foto's die nog het best gelukt is haha. Ik was hier alleen op pad en voelde me heel gelukkig. Reizen met de trein is heerlijk vooral in Japan. Alles is zo goed geregeld. Ik zat alleen zonder het te weten in de eerste klas. Dus moest werd ik vriendelijk verzocht toch even naar een andere coupé te verhuizen. Toen ik omkeek zag ik alle mooie (nu bijna niet te zien) groen gestoffeerde stoelen. Het straalt een soort ouderwetse orde en klasse uit, ook een wat eenzaam beeld. Typisch Japans.

Thanks Dicky!

written by anna-lomo on 2018-05-23

More Interesting Articles