LomoAmigo Angela Izzo met de Petzval 85 Art Lens

Angela Izzo's dromerige foto's hebben opnieuw onze aandacht getrokken. Op basis van Los Angles blijft het werk van Angela ons verbazen. Deze serie met de Petzval 85 lens heeft haar werk getransformeerd en haar een aantal fantastische portretten opgeleverd.

Hi Angela, welkom terug! Vertel, wat heeft je geïnspireerd voor deze fotografische serie?

Dank je! Net als de meeste van mijn series wil ik niet alleen een mooi gezicht fotograferen, maar een gezicht dat me laat inspireren door wat ze creëren. Voor deze serie heb ik ervoor gekozen om te werken met een doorlopende muze, muzikant Lauren Ruth Ward en medicijnvrouw Lizzy Jeff.

Je lijkt te putten uit een heleboel droomachtige thema's, kun je daar iets over vertellen?

Deze lens bracht me in een natuurlijke droomachtige toestand, bijna als een 'acid trip'. Mijn muzen voor deze serie deden geweldig werk door in de fantasie te spelen, bloemen als thema te gebruiken en ze als vrouwen te vieren. Ik vind het leuk om een droomscène te creëren op een normale plaats, en het in iets te veranderen dat zich afspeelt in het oog van de geest.

Deze reeks foto's heeft een aantal fantastische composities, kun je ons door je denkproces leiden?

In eerste instantie gebruikte ik het statief voor de opnames, maar toen begon ik in vrije vorm te schieten door met het rek te spelen om te zien welke soorten effecten en composities ik kon creëren. Ik hou echt van de resultaten.

Hoe vond je het om te fotograferen met de Petzval 85 Lens?

Het is soms een beetje intimiderend met nieuwe apparatuur, maar ik dacht dat ik het snel opgepikt had. Ik vond de handmatige scherpstellingsknop leuk, zodat ik met de scherpstelpunten kon spelen.

Werk je vaker met dit soort lenzen? Of heeft het je fotografische stijl anders benaderd?

Deze keer gebruikte ik geen film en concentreerde ik me alleen op de Petzval lens met mijn 5D Mark IV, dus ik had de kans om op een digitaal niveau te verkennen, maar kreeg nog steeds een dromerige, filmische blik door de lens. Ik heb ook een video gemaakt en was blij dat ik vloeiende texturen op de achtergrond kon toevoegen die buitengewoon uniek en surrealistisch zijn.

Welk advies zou je geven aan fotografen die de Petzval 85 gaan uitproberen?

Mijn advies is om het uit te proberen en te kijken wat er gebeurt. Een goed bereik hebben tussen je onderwerp helpt. Spelen met de hoeken kan surrealistische effecten creëren.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik heb een videoclip geregisseerd en gefilmd met “Pair Of Arrows” met de Petzval 85, die binnenkort zal verschijnen op Blank City Records. Ik ga ook enkele van deze foto's uit deze serie gebruiken in een samenwerking met illustrator-kunstenaar Anna Karakalou in een aanstaande kunstshow in Los Angeles. Dus houd ons in de gaten!

---
Je kunt Angela's werk volgen op haar instagram
En op haar website

written by sarahlindsayk on 2018-03-24

More Interesting Articles