Lomo Lubitel 166+: Tijdloze Twin-Lens

De Lomo Lubitel 166+ brengt een echt klassieke ervaring - een die dateert uit 1946, toen de eerste Lomo Lubitel werd geboren. Maargoed, nostalgie terzijde. Deze reflexcamera met twee lenzen die het + symbool op zijn naam draagt, biedt een groot aantal functies die de Lubitel-ervaring versterken.

Credits: chippo

Twin-Lens Classic

Eén lens om te kijken, de andere om te fotograferen. De Lomo Lubitel 166+ rockt een multicoated glazen lens die kristalheldere foto's oplevert. Omdat dit een volledig handmatige camera is, heb je de controle over het diafragma, de sluitertijd en de focus. Het vereist een beetje van je tijd om dat meesterwerk in mediumformaat te perfectioneren, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Deze klassieke TLR moedigt je ook aan om dichter bij je onderwerp te komen (vierkant formaat is uitstekend voor portretten en headshots). Het is geen wonder dat de Lubitel+ voor geliefden is!

Credits: andrejrusskovskij, warning, chippo & ck_berlin

Creatieve voordelen

Kijk uit de zoeker op taillehoogte en verwonder je over het perfect vlakke glas dat het geheel van je afbeelding bedekt. Je kunt tot maximaal 0,8m focussen, wat fantastisch is voor portretten en close-ups. Met de belichtingsgeleiders op de camera en het zonefocussysteem van 0,8m, 1,5m, 3m en Oneindig kun je eenvoudig de belichting en afstand instellen. En als creatieve bonus kan de Lubitel 166+ ook met 35mm film gebruikt worden door de inbegrepen Lubikin set en ook zijn panoramafoto's mogelijk!

Credits: andrejrusskovskij, moodification, jennson, mr-furet & japsix

Toe aan wat Lubitel love? Shop de Lomo Lubitel 166+ vandaag nog online of bezoek een van onze Gallery Stores.

2018-02-24 #gear

More Interesting Articles