LomoAmigo Geert en zijn LomoChrome Purple

Geert fotografeert het liefste in fel zonlicht als hij een rolletje LomoChrome Purple in zijn camera heeft zitten, en wij zien waarom. Check hier een verzameling van zijn geweldige, paarse foto's!

Naam: Geert Eichhorn
Stad: Hilversum
Website: geert-lomohome.tumblr.com/

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Ik ben Geert Eichhorn, lomograaf en ironisch genoeg ‘digital’ creative in het dagelijks leven. In 2007 ben ik begonnen met analoge fotografie en digital advertising bij Hanazuki (winkel/creatieve studio). We verkochten lomo in de winkel en daardoor kon ik met verschillende camera's spelen, de boeken lezen en ik heb zelfs een lomo masterclass gegeven bij FOAM. Sindsdien heb ik mijn analoge en digitale vaardigheden verder ontwikkeld, digitaal als carriere, analoog als hobby. Ik probeer digitaal en analoog niet te mixen; Ik gebruik geen digitale bewerkingen op mijn foto's, what you see is what you get. Ik vind het leuk als de foto's puur en onveranderd zijn. Ik schiet mijn lomo voornamelijk op reis, ik merk dat ik op deze manier dingen beter onthoud en documenteer, als ik digitaal schiet verdwijnen de foto's ergens in een map en zie ik ze nooit meer terug. In mijn fotografie probeer ik vooral interesses en herinneringen vast te leggen; het is voornamelijk natuur, architectuur en experimenten met kleur (redscale / lomochrome purple / ringflash). Ik heb geen vaste approach, het is meer 'don’t think, just shoot', ik experimenteer. Ik maak een selectie als ik eindelijk de foto's in handen heb, er zitten altijd wel een paar goede foto's op een rolletje.

Waar heb je een rolletje LomoChrome Purple volgeschoten en wat heb je gefotografeerd?
Ik heb de laatste paar rolletjes LomoChrome Purple in Florence, Rome en New York geschoten, er zit nu 90% volle rol in mijn camera die ik in Spanje heb gemaakt. Ik fotografeer zelden LomoChrome Purple in Nederland vanwege het weer hier, ik merk dat het paars het beste naar voren komt in fel zonlicht.

Hoe vind je het om met LomoChrome Purple film te fotograferen?
Als je een LomoChrome Purple-rolletje in je camera hebt kijk je anders naar dingen, ik houd mijn ogen open voor gekke planten, weelderige tuinen of andere groene objecten. Verder heb ik veel geluk gehad met tegen de zon in fotograferen, gekke reflecties werken ook goed; lens flares galore.

Welke camera gebruik je graag en wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
Ik begon met LomoChrome Purple in mijn Diana F+ met de 35mm Back, maar door mijn inconsistentie bij het doordraaien van de film bracht het me niet echt de foto's of framing die ik zocht. Daarom ben ik overgestapt op een oude Minolta Riva Zoom 135ex; helemaal niets bijzonders als camera, maar hij werkt op batterijen en draait automatisch door, ook heeft hij een flinke zoom, focus en de optie voor double exposure. Met deze camera krijg ik meer goeie foto's uit een rolletje en dat is wel zo fijn met dure en moeilijk te vinden rolletjes. Ik heb ook een aantal Lomo Fisheyes en een Holga.

Ik denk dat mijn aantrekkingskracht op lomo niet is vanwege het proces of de resultaten die uit de camera komen, ook al is dat een leuke bonus. De grootste aantrekking voor mij is de vrijheid, gewoon kloten en experimenteren. Ik hou ervan om gekke double exposures te maken met mijn fisheye. Zo probeer ik bijvoorbeeld dingen uit verschillende exposures met elkaar uit te lijnen, patronen en mensen zijn ook een geweldige combinatie. Zodra je er een beetje oog voor krijgt kun je proberen de voorgrond in de achtergrond weven, donker en licht, etc. Wat er uiteindelijk op je foto's staat is vaak nog verbazingwekkend logisch, ik denk dat zoiets alleen kan met de magie van analoge fotografie.

Wat is je favoriete foto en waarom?​​​​ Wat is het verhaal achter deze foto?
Deze foto nam ik in de Oculus transport hub op ground zero in NYC. Het licht kwam door het plafond en ik maakte gewoon een snelle foto. Toen ik de foto voor het eerst zag en de paarse gloed door de ribben zag schijnen, had ik het gevoel dat het de binnenkant van een walvis was.

Thanks Geert en keep up the good work!

written by anna-lomo on 2018-01-11

More Interesting Articles