Luca Ortolani: in Milaan met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control

Luca Ortolani is een getalenteerde portretfotograaf met een zeer boeiende stijl. Hij nam de New New Petzval 58 Bokeh Control mee naar Milaan, waar hij een aantal mooie glamouropnames realiseerde.

Laten we zijn foto's bekijken en hem een beetje beter leren kennen in dit interview.

Hi Luca, welkom bij Lomography! Hoe zag je opleiding en werktraject eruit??

Hoi Lomography! Ik woon in Forlì, in het centrale deel van Italië. Ik begon met fotografie in 2010, dankzij de passie van mijn vader.

Sinds het begin ben ik aangetrokken door portretfotografie, maar mijn verlangen naar experimenteren duwde me om mijn horizon te verbreden en begon ik te werken voor grote evenementen, concerten, bruiloften, reportages enzovoort. In deze jaren had ik de kans veel fotografen te ontmoeten, met wie ik ideeën en projecten deelden: dit is voor mij de beste manier om te evolueren en te leren.

Tegenwoordig neemt fotografie het grootste deel van mijn dag in beslag. Wanneer ik niet fotografeer, doe ik onderzoek of denk aan nieuwe projecten.

Hoe leef je je in met je onderwerpen?

Net als in de liefde is het in de fotografie nodig om die specifieke 'chemie' te bouwen die het juiste gevoel met het onderwerp mogelijk maakt. Ik praat met mijn onderwerpen en probeer ze gerust te laten voelen: ik vertrouw altijd op mijn echtheid en mijn typisch Italiaanse humor.

Ik heb niet zoveel nodig om inspirerend te zijn: ik hou van kleine details, zoals een bepaald licht in een kamer, een gebaar, een beweging, een lijn van het lichaam.

Wat heb je met de Nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens gefotografeerd?

Ik wilde gewoon in dezelfde set twee dingen combineren waar ik echt van hou: portretten en Milaan, een stad waar ik helemaal verliefd op ben.

Wat waren je eerste indrukken van de Nieuwe Petzval 58 Bokeh Control?

Ik was erg onder de indruk van de bokeh-bediening en de mogelijkheid om de intensiteit van de bokeh te selecteren. Omdat het een handmatige lens is, kan het in het begin iets moeilijker zijn om 'm te gebruiken. Ik was al gewend aan een tilt-shift lens, dus ik voelde me meteen zelfverzekerd.

Welke kenmerken van de lens vond je het leukst?

Absoluut het bokeh-effect, ik heb nog nooit een dergelijke lens gebruikt en ik zou heel graag meer willen experimenteren met deze specifieke functie.

Camera: Canon 5D Mark 3
Model: Anastasia Anastasia Shmidt, Wonderwall Management
Lens: Nieuwe Petzval 58 Bokeh Control


Wil je meer van Luca’s werk zien? Bezoek zijn website, Facebook page en Instagram profile.

written by lomosmarti on 2017-11-21 #gear #people

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Explore the first footsteps of photography with this handcrafted lens that combines historical design and modern, yet original, Russian optics with an unprecedented Bokeh Control Ring.

Add to Cart

More Interesting Articles