LomoAmigo Liselotte Fleur is fan van de Lomo'Instant Automat

Liselotte Fleur is mode- en portretfotografe en oprichtster van de fotografieblog The Fashion Camera waar ze haar verhalen deelt maar ook heel veel handige fotografietips geeft. Voor ons testte ze de Lomo'Instant Automat camera.

Kan je de Lomography Community iets over jezelf vertellen?
Ik ben Liselotte Fleur, 25 jaar oud en ik werk als freelance modefotograaf. Ik werk graag in mijn eigen studio in het centrum van Rotterdam, maar ik fotografeer het liefst op locatie. Op locatie en met daglicht voel ik me namelijk het meest geïnspireerd. In mijn tienerjaren werd mij duidelijk dat mijn interesse voor fotografie bleef groeien. Al op een jonge leeftijd ging ik mij richten op mode en portretten omdat ik veel in magazines aan het bladeren was. Dit wilde ik graag zelf creëren! Nu fotografeer ik al ruim 10 jaar. In 2013 ben ik afgestudeerd richting fotografie aan de Willem de Kooning Academie waarvan ik een semester in Milaan aan de Academia di Belli Arti di Brera heb doorgebracht.

Je hebt de Lomo’Instant Automat getest, wat waren je eerste indrukken?
Ik vond de camera er mooier uitzien dan de meeste instant camera’s en ik was zeer benieuwd naar de vele mogelijkheden. Ik was blij verrast van de kwaliteit en de creatieve effecten van de lenzen. De optie om een double exposure foto te maken heb ik het meeste gebruikt. Ik vond het heel leuk om te bedenken welke 2 of 3 composities ik over elkaar ging plaatsen!

Schiet je vaker analoog?
Dat is al weer een tijdje geleden. Ik heb de Diana F+ Edelweiss al een aantal jaar in huis en regelmatig gebruikt voor schoolopdrachten als ik iets anders wilde dan digitaal. Op de kunstacademie hadden we namelijk een Doka en ik vond het heel bijzonder om zelf foto’s te ontwikkelen. Nu fotografeer ik nog wel eens met een Leica camera die van mijn opa is geweest, maar het meeste toch digitaal. Hoewel ik in Photoshop toch graag het analoge gevoel probeer terug te brengen in mijn foto’s.

Welke Lomography camera en/of lens zou je nog meer willen testen?
Ik ben heel benieuwd naar de lenzen van Lomography, zoals de New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens - Canon EF Mount. Deze zou ik dan gebruiken voor een aantal foto’s tijdens een modeshoot, of voor mijn aankomende reisje naar Londen rond de kerstdagen. Ik denk dat het met de lichtjes een heel mooi effect heeft!

Wat is de tip die je aan beginnende fotografen zou willen geven?
Durf te experimenteren. Plan niet alles van te voren. De mooiste foto’s ontstaan vaak op de momenten dat ik het niet verwacht! Zo veel mogelijk fotograferen heeft mij ook heel erg geholpen, hierdoor ontwikkel je niet alleen je fotografie skills maar verbreedt je ook meteen je netwerk wat erg belangrijk is als meer wilt bereiken met je fotografie.

Kunnen we je ergens volgen?
Ik beheer een fotografie blog waar ik mijn persoonlijke ervaringen deel als fotograaf, inclusief tips en op Instagram geef ik een kijkje achter de schermen. Ook heb ik een website met mijn fotografie werk.

Lees ook Liselotte's review van de Lomo'Instant Automat op The Fashion Camera.

written by miss_madri on 2017-11-09

More Interesting Articles