Mijn eerste date met de Diana F+: @akabee

Voor de eerste keer dat je je nieuwe camera in je hand houdt, is net een soort date. Er is ongemakkelijkheid bij betrokken, en je moet er samen op uitgaan en wat tijd en moeite er in steken om elkaar beter te leren kennen. Binnenkort leer je de quirks en wat de reactie is tijdens verschillende situaties.

Hetzelfde geldt voor de Diana F+ -- deze iconische plastic beauty is beroemd om haar low-fi vintage uitstraling. Niet alle Diana F+ camera's zijn hetzelfde: sommigen produceren vignetten meer prominent dan de anderen, terwijl anderen het licht in je frame kunnen laten lekken. Deze middenformaat camera zal je testen en tegelijkertijd charmeren, maar het zal je altijd veel belonen met fascinerende, zachte foto's die op een droom lijken.

Ter ere van de 10 jarige jubileum van de Diana F+ camera deelt lomograaf @akabee het verhaal van zijn eerste date met de Diana F+.

Dit is @akabee die een selfie maakt met zijn Fisheye One

Naam: Kosuke Mizuno
LomoHome: @akabee

Vertel ons over je eerste ontmoeting met de Diana F+.

Ik ontmoette de Diana F + in 2007. Toen deed ik mee aan het World Congress. Op dat moment kreeg ik de London LWC editie van Diana F+ en ik herinner me dat ik heel blij was dat ik die camera had.

We hebben een aantal van je Diana F+ herinneringen gevonden en zouden graag de verhalen achter deze foto's willen weten...

Credits: akabee

Dit is een foto genomen bij Shuri Castle toen ik naar Okinawa ging. Het werd genomen als meerdere belichting - veel toeristen maken veel foto's. Daardoor kon ik een vreemde foto nemen als een spook tussen de bezienswaardigheden.

Credits: akabee

Ik heb op straat deze foto van mijn partner genomen (@orangebird. Het voelt altijd dat wanneer we de straten met Diana F+ schieten, het verandert in een vreemde ruimte.

Credits: akabee

Wanneer ik een rondje ga lopen met de Diana +, voel ik me gelukkig. En ik kijk altijd uit naar het moment dat ik gelukkige momenten tegenkom.

Kun je de Diana F+ in 3 woorden beschrijven?

Verhaal: Wanneer ik foto's maak met de Diana F+, voel ik een verhaal.
Zoals geuren en ademhaling, landschappen en tijd ...
Ik vind het geweldig om dit in foto's te herkennen.

Verrassing: Wanneer ik een foto met de Diana F+ maak is er altijd een ontdekking en een verrassing.
Vaak verraad het het beeld in mij. (Op een positieve manier.)
Daarom ben ik altijd verbaasd.

Plezier: Als ik met Diana F+ de deur uit ga, word ik altijd opgewonden.
Omdat ik dan de wereld door de lens van de Diana F+ kan zien.
Ik heb er veel plezier mee.

Heb je advies voor toekomstige Diana F+ darlings?

Als er één advies is dat ik je kan geven, is dat je van het verhaal en de verrassing van de Diana F+ moet genieten. Ik denk dat veel mensen van get Lomo-leven met de Diana zouden genieten.

---

2017-10-28 #people

More Interesting Articles