Mijn eerste date met de Diana F+: @jeansman

Voor de eerste keer dat je je nieuwe camera in je hand houdt, is net een soort date. Er is ongemakkelijkheid bij betrokken, en je moet er samen op uitgaan en wat tijd en moeite er in steken om elkaar beter te leren kennen. Binnenkort leer je de quirks en wat de reactie is tijdens verschillende situaties.

Hetzelfde geldt voor de Diana F+ -- deze iconische plastic beauty is beroemd om haar low-fi vintage uitstraling. Niet alle Diana F+ camera's zijn hetzelfde: sommigen produceren vignetten meer prominent dan de anderen, terwijl anderen het licht in je frame kunnen laten lekken. Deze middenformaat camera zal je testen en tegelijkertijd charmeren, maar het zal je altijd veel belonen met fascinerende, zachte foto's die op een droom lijken.

Ter ere van de 10 jarige jubileum van de Diana F+ camera deelt lomograaf @jeansman het verhaal van zijn eerste date met de Diana F+.

Portrait of @jeansman

Naam: Bruce Lee
LomoHome: http://www.lomography.com/homes/jeansman

Vertel ons over je eerste ontmoeting met de Diana F+.

Dat was in 2007, na de lancering heb ik de camera meteen gekocht!

We hebben een aantal van je Diana F+ herinneringen gevonden en zouden graag de verhalen achter deze foto's willen weten...

Dit is mijn favoriete Diana pinhole foto. Het geeft aan wat het begrip 'tijd' voor mij betekent. Deze foto is in een gebruikelijk lunchuur genomen. Het kostte me ongeveer 40 minuten om dit vast te leggen.

Credits: jeansman

Er is geen zeker verhaal voor deze volgende foto, maar ik herinner me het gebruik van een Diana 35mm Back en ik heb het in de pinhole modus ingesteld. Ik hou ervan omdat het lijkt op een schilderij.

Credits: jeansman

En wie kan ooit hun eerste foto van hun eerste rolletje met de Diana F+ vergeten? Dit is niets meer dan een testschot, maar het feit dat het een testschot is, geeft meer betekenis en verhaal achter dit nachtelijke beeld.

Credits: jeansman

Kun je de Diana F+ in 3 woorden beschrijven?

"Nuttig", "geweldig", en tenslotte "klassiek".

Heb je advies voor toekomstige Diana F+ darlings?

Gewoon gaan gebruiken! De Diana F+ faalt nooit in het leveren van fantastische, unieke foto's.

---

2017-10-25 #people

More Interesting Articles