The Letter B: Andrea Amanda en de Lomo'Instant Square

Lomography NYC teamlid en multimedia artiest Andrea Amanda testte de Lomo'Instant Square met haar vriendin Bethany Shao, die voor het circus treint. Het vierkante formaat past perfect in Bethany's bendy vormen! Bekijk de foto's van Andrea hier.

Welkom bij het Lomography Magazine, Andrea! Kun je wat over jezelf vertellen?

Venezolaans, 29, BA in de audiovisuele kunst, een goofy en vriendelijk persoon, probeert vrijwel alleen uit de artistieke kast te komen. Werkt momenteel aan een project genaamd Deconstruction of Words (fotografie + verf). Deze shoot heet Letter B.

Wat kun je ons vertellen over je super sterke en flexibele model?

Bethany Shao is meer dan een model voor mij. Ze is een zeer getalenteerd, lief en verlegen persoon, maar zodra ze haar kostuum aan heeft, verandert ze in een zelfverzekerde en sterke vrouw. Ik denk dat deze dualiteit in alle hoeken zit omdat ze niet alleen voor het circus traint, maar ook voor codering, wat een combo!

Wat inspireert je?

Voor mij is het creëren een noodzaak. Noem me gek, maar mijn hoofd stopt nooit met draaien, mijn hersenen gaan "wat als ... wat als ... wat als ..." en ik moet dan gewoon zitten en mijn ideeën uitschrijven anders heb ik er nachtmerries over. Ik schilder, illustreer, dans, en nu fotografeer ik maar dit zijn allemaal mijn mediums, het uiteindelijke doel is om het hopelijk uit mijn hoofd te halen in een samenhangend, consistent concept.

Heb je advies voor mensen die willen beginnen met kunst en fotografie?

Als je kunt, ga terug naar je notities van de middelbare school. Er is iets speciaals om je opnieuw te verbinden met die creatieve persoon en die doodles. Dat is een goed punt om te beginnen. Wat bereft fotografie; koop een filmcamera en bestudeer belichting.

Welk advies zou je geven aan je 15-jarige zelf?

Aardig zijn is eigenlijk jouw sterkste punt, geen zwakte.

Wat vind je van instant fotografie?

Het duurde even voordat ik het principe doorhad. Ik was zo bang om film te verspillen dat ik in het begin geen foto's heb genomen, maar nu zijn mijn visitekaartjes instant foto's hahaha!

Wat vind je van de Lomo’Instant Square?

Ik vind het erg leuk. Hij ziet er old-school uit en vouwt op naar een handig formaat.

Wat vind je van je foto's die met de Lomo'Instant Square hebt gemaakt?

Ik kan niet geloven hoe scherp de foto's zijn! De glazen lens is zeker een pluspunt voor de kwaliteit van de foto's en geen enkele foto was onderbelicht of overbelicht.


Check Andrea's op haar Instagram of website.

written by katphip on 2017-09-29 #people

More Interesting Articles