Lomo'Instant Square: Een bezoek aan Portefoin, een winkel met bloemen en kunst in Parijs

De Lomo'Instant Square is toegewijd aan alle vonken die deze prachtige en bizarre wereld uitstralen. We hebben het over de kunstenaars, de dromers, de vrije geesten; de creatieven die niet kunnen leven, tenzij ze de aarde verstoten met gekke ideeën en onweerstaanbare energie.

We ontmoeten Manon en Julien, oprichters van Portefoin, een gloednieuwe winkel in Parijs waar ze bloemen en kunst verkopen. Om hun poëtische, creatieve en experimentele lab te ontwikkelen, werken Manon en Julien ook samen met Pierre P. Marchal aka Jppm.fr die je eerder ontmoet in ons magazine als Lomo'Instant Square tester. Portefoin biedt een unieke ervaring waar bloemen en kunstwerken met elkaar een dialoog aangaan.

Bonjour Manon en Julien, wie zijn jullie?

Julien en ik ontmoetten elkaar op school in Parijs. We hebben allebei dit werk als iets creatiefs opgevat, aangezien Julien eerder in de mode werkte en ik was een fotograaf. Hij wilde een heel andere plaats en visuele plaats creëren voor bloemen, daarom creëerden we dit project. Om verder te gaan in deze aanpak, contacteerden we Pierre Marchal aka Jppm.fr, die een curator en kunstdirecteur is om ons te helpen om de kunstenaars in Portefoin te laten zien.

Julien, Manon & Pierre

Portefoin is onlangs geopend, wat is het concept?

We hebben niet echt over een concept gedacht, maar meer een manier om bloemen te curieren en te behandelen volgens onze wensen. Het idee is om elke maand een nieuwe instelling te creëren. Wij combineren een reeks kleuren met bloemen en dan hebben we een ding over een gerelateerd thema. Vervolgens vragen we Pierre om ons te helpen te zoeken naar kunstenaars waarvan hun werken er bij zouden kunnen passen.

Als je naar Portefoin komt, kom je om een boeket bloemen, schilderijen, beeldhouwwerken, vazen; in principe is alles te koop.

Wat is de grootste tevredenheid die Portefoin je brengt?

Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van iedereen. We zijn ook erg verrast over het aantal onbekende mensen die door het project worden verleid.

Wat is jullie inspiratie?

Alles om ons heen. De meeste details van de tijd. We zijn erg geïnteresseerd in materialen, kleuren en lichten.

Wat zijn jullie favoriete bloemen

Dat verschilt per dag!

Welk advies zou je geven aan degenen die een soortgelijk project willen doen?

Luister naar jezelf, durf risico's te nemen blijf proveren.

What advice would you give to your 15 year old self?

Om nieuwsgierig naar alles te zijn.

Wat vind je van instant fotografie?

Het resultaat is direct en onvoorspelbaar. Het is altijd een leuke verrassing.

Wat vind je van de foto's die je hebt gemaakt?

We vonden de mogelijkheid om meervoudige belichtingen te maken vierkante formaat geweldig.

Wat vind je van het vierkante formaat?

Het is grafisch.

Wat zou je nog met de Lomo'Instant Square willen fotograferen?

Bloemen!

Bezoek de website van Portefoin, check hun facebook en volg ze op instagram.

written by florinegarcin on 2017-10-01 #news #people

Mentioned Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

The Lomo’Instant Square Glass is the first and only fully analogue instant camera on the planet Earth to produce Instax square pictures. It lets you capture the world in a powerful snapshot while the square frame paves the way for wacky compositions. With a 95mm glass lens (45mm equivalent) and an automatic mode that takes care of exposure, the Lomo’Instant Square makes shooting super sharp, perfectly exposed snaps easy.

More Interesting Articles