Paris RollerGirls: Eerste indrukken van de Lomo Instant Square

We leenden de Lomo'Instant Square aan Margaux Pendelio, Een Parijse Rollergirls speler, en aan Cédric Hervaud, fotograaf van deze vrouwelijke competitie. Bij de gelegenheid hebben we de rol derby en fotografie met Margaux en Cédric besproken.

Foto gemaakt door Cédric tijdens een roller derby workshop bij l'Aérosol in Paris.

Hello Margaux & Cédric, kunnen jullie jezelf introduceren?

Margaux: Hi Ik ben Margaux en ik ben 30 jaar oud. Ik woon in Parijs en ben een grafisch en bewegingsontwerper. Ik ben ook Paris Rollergirls speler.

Cédric : Hey! Ik ben Cédric en ik ben 40 jaar oud. Ik werk vrijwillig als fotograaf voor de Paris Rollergirls competitie en ik werk als een interne auditor.

Wat is het verhaal van de Paris Rollergirls?

Margaux: Ik ontmoette de Paris Rollergirls voor het eerst 4 jaar geleden tijdens een kampioenschap genaamd Slip It. Het Paris Rollergirls Quedalles team speelde. Op dat moment was ik onderdeel van Roller Derby Rennes. Daarna ontmoette ik ze weer op vele evenementen, zoals de Fantastic 8, die op dat moment het equivalent was van het Franse kampioenschap. Twee jaar geleden ben ik verhuisd naar Parijs en heb ik direct aangevraagd om deel te zijn van de Parijs Rollergirls. Ik begon als speler in het Sans-culottes team (C Team) en toen kwam ik bij het B-team genaamd Quedalles. Ik ontdekte een geweldige competitie met geweldige mensen met een competitieve geest die me dwong mezelf te overtreffen. In een woord is het Passion!

Cédric : Twee jaar geleden heb ik tijdens een schaatsreis in Parijs met sommige spelers gesproken en heb ik wat info over roller derby gezocht. Ik realiseerde me dat het een fotogenieke sport was en ik contacteerde twee Parijse competities. Ik heb als eerste een workshop gefotografeerd en daarna ging ik mee met de Paris Rollergirls; van Metz, Nantes, Toulouse naar Miami, Manchester en Malmö.

Foto gemaakt odor Cédric tijdens een roller derby workshop bij l'Aérosol in Parijs.

Waarom de roller derby?

Margaux: Ik ben altijd bezig geweest met sportactiviteiten (basketbal, handbal, atletiek), maar ik moest een paar jaar stoppen wegens gezondheidsproblemen. Toen ik 23 was, wilde ik weer beginnen. En ik was op zoek naar een andere sport, een contact sport maar in een team. Een vriend zat bij Roller Derby Rennes en ze vertelde me er veel over, het leek me erg leuk. En natuurlijk heb ik d film Bliss gezien...

Cédric : Omdat ik veel sportteams en schaatsen heb beoefend. Het laat me ook mijn andere passie in leven houden: fotografie! De combinatie van roller derby en fotografie helpt bij te dragen aan de ontwikkeling van de competitie en in het algemeen. Het helpt om uit te zenden en te communiceren over deze sport, die relatief nieuw is in Frankrijk. Aan mijn zijde vond ik ook een sterke familiale geest zoals ik zelden in andere sporten tegenkwam.

Foto gemaakt odor Cédric tijdens een roller derby workshop bij l'Aérosol in Parijs.
Foto gemaakt odor Cédric tijdens een roller derby workshop bij l'Aérosol in Parijs.

Welk advies zou je geven aan je 15-jarige zelf?

Margaux: Doe er geen 2 jaar over om iets te beslissen!

Cédric : Om quad bike te proberen !!

Wat is fotografie voor jou?

Margaux: It’s a pleasure. I like images because of my job, photography is a part of it (even if I’m only an amateur). I’m more sensitive to analogue than digital because I love the fact that I’ve to develop the photographs. I love that moment when I have to go to the lab to get my prints. Will my photographs be great ? Did I manage to get the result I wanted ? And also, the joy of discovering some photos I forgot I took. Most of the time, it takes me a long time to go develop the pictures so the surprise is greater!

Cédric : Een passie en een manier om een moment vast te leggen en te versturen, emoties ...

Foto gemaakt door Margaux op een zondagmiddag met haar vrienden.

Heb je ooit eerder met Lomo camera's gewerkt?

Margaux: Ja, ik heb een Fisheye en een SuperSampler.

Cédric : Nee.

Wat vind je van instant fotografie?

Margaux: Het feit dat je de foto in je hand kunt houden, om aan je vrienden te laten zien is erg leuk. En ook hoe makkelijk het is!

Cédric : De mogelijkheid om direct de foto te delen en te bespreken. Ik neem digitale foto's en ik kan mijn beelden via een scherm of een e-mail delen, maar het is niet zo prettig en gezellig als instant fotografie. Ik vond het ook leuk om me meer te concentreren en kleine onvolkomenheden te accepteren, instant fotografie is heel interessant.

Foto gemaakt door Margaux op een zondagmiddag met haar vrienden.

Wat vind je van de Lomo’Instant Square? Wat vind je van de foto's?

Margaux: Ik vond het leuk om te spelen met de meervoudige belichtingsmodus, ik vond dat je er echt mooie resultaten mee kunt krijgen. Ik vond ook het vierkante formaat vrij origineel. En ik vond het leuk om met filters te kunnen spelen, het is echt leuk.

Cédric :Het vierkante formaat is erg origineel en brengt een retro aspect dat heel erg leuk is. De mogelijkheden die worden geboden door meerdere belichtingen en de gekleurde filters: ze zijn een geweldige manier om onze creativiteit uit te dagen en unieke instant foto's te maken.

Foto gemaakt door Margaux op een zondagmiddag met haar vrienden.
Foto gemaakt door Margaux op een zondagmiddag met haar vrienden.

Steun de Paris Rollergirls en help hen hun fantastische reis naar Pittsburgh te financieren op hun crowdfunding pagina!


Vol enthousiasme kondigen we ons nieuwste Kickstarter project aan: de Lomo'Instant Square. We hebben het over 's werelds eerste analoge camera die Instax-foto's met vierkant formaat produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die voor absoluut alles zorgt, alle iconische, creatieve Lomography eigenschappen én een slim opvouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Be there or be square!

2017-09-22 #people

More Interesting Articles