Eerste indrukken van de Lomo'Instant Square: Pierre P.Marchal aka Jppm.fr

Art-director Pierre P. Marchal aka Jppm.fr testte de Lomo'Instant Square, bekijk de resultaten hier!

Zelfportretten

Hi Pierre! Kun je wat over jezelf vertellen?

Bonjour, mijn naam is Pierre P. Marchal. Ik ben 28 jaar oud en ik ben geboren en opgegroeid in Parijs, waar ik nog steeds woon. Na de studie aan l'École de la Chambre Syndicale de la Couture (Fashion School in Parijs) heb ik mezelf georiënteerd richting pers (ik schrijf over mode voor Harper's Bazaar), evenementenplanning en visuele identiteit die door verschillende samenwerkingen beheerd worden. Ondertussen ontwikkelde ik een persoonlijk creatief project op Instagram onder de naam JPPM @jppm.fr. Viaafbeeldingen druk ik mezelf uit door het samenstellen en juxtaposteren van afbeeldinge en een dialoog tussen hen te creëren. Met de titel the Never Ending Mood Board,Het is een performante rendez-vous als ik elke dag een collage publiceer. Het is een gedicht van de zeitgeist, een vermenging van alle kunsten, alle gedachten en verbeelding. Daarna creëerde ik een virtuele tentoonstelling voor het Festival International de la Mode et de la Photographie de Hyères en 2016 (Fashion & Photography Festival in Villa Noailles, Zuid-Frankrijk). Dit virtuele museum op Instagram heette de "EverLoading Museum", het was een 'phantasmagoric' digitale tentoonstelling. Ik heb ook samenwerkingen gedaan met Adidas, Gucci, enz.

Vandaag is JPPM een startend curator talent en ontwikkelt de creatieve strategie voor veel klanten op het gebied van mode en hedendaagse kunst zoals @Carven_paris of @VillaNoailles.

Kunstwerk door Pierre P. Marchal voor Gucci's project #GucciGram

Welk advies zou je geven aan degenen die hetzelfde werk als jij willen doen?

Om nieuwsgierig naar alles te zijn, je instinct te volgen, hard te werken, vastberaden te zijn en niet te aarzelen om risico's te nemen.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

Welk advies zou je geven aan je 15-jarige zelf?

Tijd en middelen investeren in onderzoek en creatie rond duurzame ontwikkeling. Om talenten van over de hele wereld elkaar te laten ontmoeten en ook hun kunstwerken te verzamelen.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat zijn je inspiratiebronnen?

Ik ben als een spons voor inspiratie. Ik besteed mijn dagen naar duizenden foto's op Instagram, meestal maak ik een screenshot om ze te bewaren. Op een dag heb ik genoeg gehad om zo veel bestanden van inspirerende foto's op mijn computer te hebben, dus besloot ik deze inspiraties visueel te ordenen via de NeverEndingMoodboard op @jppm.fr. Vandaag ben ik even geïnspireerd door de tekeningen van een onbekende jonge illustrator uit het platteland in Peru tot de nieuwste Viviane Sassen's fotoshoot. Zoals ik ook zo geïnspireerd ben door alle artiesten die ik heb ontmoet en ik volg.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

U gebruikt veel foto's in uw collages voor Jppm.fr. Wat is fotografie voor jou?

Fotografie is een magische manier om een moment, een kleur, een schilderij, een beeldhouwkunst, een standpunt, een herinnering te nemen en te delen met de hele wereld als we dat willen. Vanuit een bepaald oogpunt zit er iets egoïstisch en genereus in fotografie. Van mijn kant als JPPM is fotografie een medium om de nieuwste exclusiviteit zichtbaar te maken als het vergeten archief. Het is anders dan de andere artistieke uitdrukkingsmiddelen (schilderen, tekenen, etc.) omdat het speelt met de realiteitscodes, waardoor fotografie erg sterk en verstoord raakt.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat vind je van instant fotografie?

Ik vind het leuk om het proces van het beeld te zien ontwikkelen in het witte vierkant, het blijft magisch. Ik hou van het feit dat de foto materialiseert, dankzij dit directe proces. We zijn niet echt gewend om onze foto's meer af te drukken, zelfs analoge fotografie wordt gedigitaliseerd. Instant fotografie is iets echt poëtisch met een ouderwetse charme dat onvervangbaar is.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat vind je van je foto's met de Lomo'Instant Square?

Toen ik de Lomo'Instant Square testte, heb ik voornamelijk de meervoudige belichtingsmodus gebruikt. Het is echt spontaan en het resultaat heeft iets onwaarschijnlijk en biedt nogal grote verrassingen.

Foto door Pierre gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat vind je van het vierkante formaat?

Het vierkante formaat staat centraal in mijn werk en creatief proces, omdat ik ervoor kies om Instagram te gebruiken om mezelf uit te drukken. Het is een ruggengraat. Ik speel altijd met dit onzichtbare frame. Het frame stelt mij gerust en laat me mijn collages opbouwen.

Collages door Jppm.fr

Ontdek Pierre's universum op zijn website en volg de Never Ending Moodboard op Instagram.

2017-09-18 #people

More Interesting Articles