Caffenol Workshop: ontwikkel je eigen zwart-wit rol!

Het is weer tijd voor onze favoriete workshop: een middag die draait om koffie en zwartwit-film! We hebben het over de Caffenol workshop. Op 26 november organiseren we een workshop bij het Hoxton hotel waarbij jij, na het volschieten van je filmrolletje met onze La Sardina camera, je eigen foto's gaat ontwikkelen in koffie! Dit wordt een geweldige middag die je niet wilt missen.

Credits: why-yu, alexyz & sandravo

Wat is zwart-wit en zit onder de koffie? Je volgende analoge foto's! Op zondag 26 november 2017 beginnen we uiteraard met een kop koffie in het Hoxton hotel aan de Herengracht in Amsterdam. Daarna geven we je een kleine cursus over analoge fotografie en Lomography's La Sardina camera - een 35mm camera met groothoeklens. Met deze camera ga je vervolgens een zwart-wit rolletje volschieten! Daarna beginnen we aan het meest spannende van die dag: als je je rolletje hebt volgeschoten, gaan we deze namelijk direct ontwikkelen!

Caffenol klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het gewoon een mix van precieze hoeveelheden oploskoffie, soda en vitamine C. Deze mix maakt het mogelijk je eigen zwart-wit rol te ontwikkelen, hoe cool is dat? Het proces luistert nauw maar het is fantastisch om te doen. Het is echt heel spannend om je eigen rol op het einde van het proces uit de tank te halen: zijn de foto's gelukt? Hoe zien ze er uit? We zullen je negatieven inscannen en daarna een downloadlink van je foto's sturen.

Doe je mee? Bestel vandaag nog je ticket!

Credits: sandravo & ghislaineislief

Wanneer:
Zondag 26 november vanaf 11u. We zijn de hele middag bezig, dus hou er rekening mee dat we ongeveer rond 17u klaar zijn.

Waar:
The Hoxton, Herengracht 255, 1016BJ Amsterdam

Kosten:
EUR 75,00 per deelnemer. Je krijgt een gratis leencamera, 1 filmrolletje en nadien een downloadlink voor je foto’s. Koop hier je ticket!

Voor meer info check je de Hoxton website. We zien je graag op 5 november!

written by anna-lomo on 2017-09-06

More Interesting Articles