Beelden die Lomography in 2002 vormden

In 2002 werd het 10e jaar van Lomography. Om deze mijlpaal te markeren, speelde Wenen gastheer voor het Lomography World Congress, een groots feest dat prachtige Lomografische shots uit de hele wereld tentoonstelde.

Credits: fabioduarte77, waggrad00, ehmahh, nillerpiller, sandravo, jimjimm, billy_chan, caprice, jconcep, quoirez & mcraven

Elders werd Steve Fossett de eerste persoon die een ononderbroken solo-reis in de wereld voltooide. Reizen met een hete luchtballon nam 14 dagen, 19 uur en 51 minuten in beslag, en eindigde op 4 juli. De gerenommeerde scifi-regisseur Steven Spielberg haalde zijn diploma in Film- en elektronische kunst aan de California State University.

Over films gesproken, in dit jaar maakte Spider-Man zijn debuut. In deze film werd Peter Parker gezien met met een filmcamera! Kun je je nog herinneren welke klassieke SLR het was?

2002 was inderdaad een jaar vol magie en avontuur met de première van grote films zoals The Lord of the Rings: The Two Towers, Star Wars Episode II: Attack of the Clones en Harry Potter and the Chamber of Secrets. Hetzelfde gevoel van wonder werd ook gevoeld in de Lomography community.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-24 #culture

More Interesting Articles