Lomografen door de jaren heen: Andrejrusskovskij

Voor het 25-jarig bestaan van Lomography gaan we terug in de tijd met de 25 meest iconische members van de community. We praatten bij met Andrea Russoj, ook wel bekend als Andrejrusskovskij, die al 7 jaar lid is van Lomography!

Naam: Andrea Russo
Username: @andrejrusskovskij
Jaar wanneer je lid bent geworden van Lomography:* 2010

Zelfportret door @andrejrusskovskij

Hoe heb je Lomography ontdekt?

Per toeval was ik met iemand aan het praten over mislukte pogingen met een Lomo camera. En toen was ik geïntrigeerd.

Wat was je eerste Lomography camera?

Een Diana Mini F+.

Wat is je meest dierbare Lomography moment?

Ik heb er best een aantal, om eerlijk te zijn. Echter, als ik echt één moet kiezen, ga ik voor de tentoonstelling van Lomography Soho vorig jaar in Londen, met mijn Petzval 85 portretten.

Wat betekent Lomography voor je?

Ik denk dat het deel uitmaken van een ondersteunende internationale community en de kansen die dit geeft, zoals contacten over de hele wereld. Dat is geweldig als je een fijne reiziger bent. Sommige leden zijn momenteel goede vrienden (ik heb eigenlijk mijn huidige flat in Berlijn gevonden dankzij Bloomchen!).

Ook de mogelijkheid om regelmatig samen te werken met een van de belangrijkste aanhangers van analoge fotografie door hun nieuwe producten te testen en te schrijven voor hun tijdschrift vind ik leuk.

Kun je een aantal van je eerste Lomography shots delen?

Waar ben je nu mee bezig?

Work, work, work, work, work… hahah grapje. Ik werk als dierenarts, maar ik kwam tot de conclusie dat het 100% concentreren op deze carrière geen passende optie is. Dus, ik probeer mijn best om tijd te investeren in reizen, foto's maken en mensen leren kennen.

Wie waren toen je Lomography vrienden?

Geen. Ik ben echt zelf begonnen.

Welk advies zou je aan nieuwe lomografen geven?

Publiceer alleen de foto's waar je echt trots op bent en vraag misschien om feedback van de Lomographers die je inspireren.

Een aantal van onze favoriete foto's van Andrejrusskovskij

Credits: andrejrusskovskij

Bezoek zijn LomoHome voor meer.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

written by cielsan on 2017-08-23 #people

More Interesting Articles