Beelden die Lomography in 2000 vormden

In het jaar 2000 ging de mensheid een nieuw tijdperk in. Een mijlpaal. Er waren mogelijkheden en kansen voor de toekomst. De 27e Olympische Spelen werden gehouden in Sydney, Australië. We namen vakanties, gingen wandelen en verkenden valleien, pieken en wijd open ruimtes, aangezien de topografie van het Oceanische land de zomertrend was. De enorme horizon, synoniem met de onzekere, maar hoopvolle toekomst.

Nederland liep voorop met gelijke huwelijksrechten, adoptie en echtscheidingen. Het European Airbus Consortium ging ook verder met het plannen van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A3xx, die 656 passagiers tegemoet kwam. Dat zijn slechts enkele van de vele revolutionaire dingen die zich in het jaar 2000 voordeden.

Credits: emperornorton, stratski, bloomchen, domemerson, joyceyjoyce & nillerpiller

President Bill Clinton had aangekondigd dat de nauwkeurige toegang tot de GPS niet langer beperkt zou zijn tot de VS Militair, en hij was ook de eerste VS President die Vietnam bezocht sinds het einde van de Vietnam-oorlog. Zijn vrouw, Hilary Clinton, was ook de eerste Amerikaanse First Lady om publiek kantoor te winnen.

Een patiënt kreeg de eerste Jarvik 2000 ooit - het eerste totale kunstmatige hart dat de bloedstroom kan handhaven, naast een puls, werd succesvol getransplanteerd. Zie je? Het was een jaar van revolutionaire gebeurtenissen.

En zo verwelkomden we het nieuwe millennium.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-19 #culture

More Interesting Articles