Beelden die Lomography in 1994 hebben gevormd

Oooh, 1994, wat een geweldig jaar voor Lomography! Twee jaar nadat de Lomographic Society International geboren was, kwamen er spannendere dingen voor de jonge community. Er werden gelijkttijdig twee lomografische tentoonstellingen in New York en Moskou gehouden: gigantische LomoWalls werden in elke stad geïnstalleerd, met de meest levendige Lomographs van de andere stad. Het was ook het jaar dat de eerste Lomography Embassy Store in Berlijn werd opgericht.

Credits: superlighter, ecchymoses, sirio174 & ehmahh

Het was ook in 1994 toen het World Wide Web geboren was -- en natuurlijk heeft LSI het WWW binnengevallen door lomo.com te lanceren. Ergens in de wereld, terwijl al deze verbazingwekkende dingen in Lomography gebeurden, ging Lisa Marie Presley trouwen met Michael Jackson. Brazilië won de VS World Cup, en Nirvana's raadselachtige frontman Kurt Cobain nam afscheid van de wereld. Pulp Fiction en Shawshank Redemption sloegen de theaters, terwijl de Beastie Boys een van de coolste muziekvideo's ooit lanceerden voor hun single,Sabotage.

En online begonnen de eerste paar Lomografen zich te vestigen in hun nieuwe virtuele hub, die de analoge beweging voortzette. Lomo On!


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-07-30 #culture #25yearsoflomography

More Interesting Articles