LomoAmigo: Geeva Flava ve La Sardina Fotoğrafları

Caz müziğin genç ve yükselen sesi Geeva Flava üyeleri, Lomography La Sardina ile eğlenceli bir fotoğraf turuna çıktılar. Konserlerinden günlük hayatlarına, yaşadıkları anları fotoğraflayan grup ile müzik ve hayat üzerine sohbet ettik.

Merhabalar, Lomography Topluluğu’na biraz Geeva Flava’dan bahseder misiniz?

Tabii. Geeva Hintçe’de ‘yaşayan şey’ anlamına geliyor, ‘Flava’ ise İngilizcedeki ‘flavour’ kelimesinin argolaşmış hali diyebiliriz. Yaşayan organizmalar olarak bu grubun temelini 4 sene önce attık. O zamanlarda Ömer, Aybars, ben ve Berkin beraber beste çalışmaları yapıyorduk. Daha çok funk ağırlıklı giden parçalar, yeni şeyler deneye deneye başka tarzlara evrilemeye başladı. Bu evrimle beraber bize saksafonda Özgün,trompette Yılmazcan, davul ve perküsyonda Kerem Duru ve vokalde Naz Uğurlu katıldı. Üniversite festivalleri ve Beyoğlu çevresindeki konserlerinden sonra bir albüm çıkarmaya karar verdik ve kayıtlarını Babajim stüdyolarında gerçekleştirdik. Çok keyifli bir sürecin ardından İKSV Genç Caz’a katıldık ve Parklarda Caz’da konser vermeye hak kazanan gruplardan biri olduk. 8 Temmuzda ise Salon IKSV’de İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne alacağız. Hala müzik yaşantımızı sürdürmekteyiz.

Geeva Flava ile yeni tanışanlar ya da tanışacak olanlar için yaptığınız müziği biraz anlatır mısınız?

Müziğimizi bir kalıba sokmaktan pek hoşlanmıyoruz. Bizce hepimizin bu müziği kavrayışı farklı. Ortaya bu değişliklerin sonucunda ilginç şeyler çıkabiliyor. Her bir dinleyici tarafından da müziğimiz farklı algılanıyor. Dolayısıyla bir kalıpta anlatmak pek mümkün değil.

Can’ın fotoğrafçılıkla yeni yeni ilgilenmeye başladığını biliyoruz, grubun kalanının fotoğrafçılıkla arası nasıl?

Ömer uzun süredir optik illüzyonlarla uğraşıyor, fotoğrafçılığa daha geçemedi ☺

Can – senin fotoğrafçılığa olan ilgin nereden geliyor?

Aslında yeni yeni ilgilenmeye başladım. Evde eski aletleri sakladığımız bir dolabımız var. Bu dolabı karıştırırken 70’lerden eski bir Olympus kamera buldum ve çekmeye başladım. Hala öğrenme sürecindeyim ve çok keyif alıyorum. Umarım ilginç karelerle karşılaşmaya devam ederim.

Bu çekimlerde La Sardina kullandınız, La Sardina ile çekim yapmak nasıldı?

La Sardina'nın isminin sardalyadan geldiğini öğrendiğimizde gerçekten de Sardalya kutusundan esinlenerek dizayn edildiğini farkettik. Kullanımı bir analog makineye göre kolaydı ve bilinçsiz çekim yapmamıza rağmen fotoğraflar çok güzel çıktılar.

La Sardina kullanırken hiç başınıza eğlenceli ve ilginç bir olay geldi mi?
Özgün Tuncer ilk defa gülümsedi ☺

La Sardina'yı üç kelime ile nasıl tanımlarsınız?
Sardalya, deniz ve güneş.

Çektikleriniz arasında en çok hangi fotoğrafı seviyorsunuz, neden?
Beraber olduğumuz her fotoğrafı bir ayrı seviyoruz ☺

Mayıs ayında birkaç canlı performansınız oldu, hatta Bilgi Üniversitesi’nin Project’03 açılışında da hem konser verip hem de La Sardina ile fotoğraflar çektiniz. Okul ve müziği nasıl dengeliyorsunuz?
Aslında okul ve müziği dengelemek bizim için kolay oluyor çünkü beraber üretmeyi seviyoruz, dolayısıyla zaman yaratmak bizim için sorun olmuyor. Ayrıca okul ve müziği ayrı süreçler olarak görmüyoruz çünkü okulda öğrendiklerimiz de müziğimizi besliyor. Gündelik hayatımızda müzik her anımızda bizimle, dolayısıyla okul hayatında da bizimle. Boş olduğumuz zamanlarda da fikirlerimiz üzerine tartışmak ve üretmek, sıradan bir okul gününü güzelleştiriyor.

Gelecek dönemler için yeni projeleriniz var mı?
Evet. Youtube üzerinde ‘Sürmekan’ adlı bir video klip projemiz var. Farklı mekanlarda yeni parçalarımızı canlı çalıp, kaydedip dinleyiciyle buluşturuyoruz. Bu süreçte Ortaköy’de ve Silivri’de iki farklı klip çektik.

Şu anda en çok nerede, ne yapıyor olmak istersiniz?
Grupça yaşlandığımız için, şu anda hepimiz masaja gitmek isterdik.

Popüler kültüre ait figürlerden en çok kimin fotoğrafını çekmek istersiniz, neden?
Stüdyoda devamlı rastladığımız Miles Davis’in fotoğrafını çekmek isteriz, çünkü her prova öncesi gözlerimizin içine eleştirel bir tavırla bakıyor ☺

La Sardina kullanıcıların için önerileriniz var mı?
La Sardina fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için öğrenmesi ve kullanması kolay bir makine. Profesyoneller için ise kullanırken sonuçlarından memnun kalırlar diye düşünüyoruz. Tek önerimiz, makineyi bir an önce edinmeleri ve korkusuzca güzel kareler çekmeleri.

Lomography Türkiye ekibi olarak bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Asıl biz tatlılığınız, samimiyetiniz ve çektiğimiz güzel karelerin kaynağı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Geeva Flava’yı Facebook, Instagram ve Twitter sayfalarından takip edebilir, şarkılarını Spotify üzerinden dinleyebilirsin. Ayrıca Geeva Flava'nın canlı performansını merak ediyorsan, 8 Temmuz'daki İKSV Caz Matine biletleri Biletix'te.

written by pinar434 on 2017-06-30

Mentioned Product

Lomography La Sardina

Lomography La Sardina

Shaped like a humble sardine can, the La Sardina is packed with tremendously fun features. It shoots regular 35mm film, has a wide-angle lens and features a rewind dial so you can turn back frames at any time you want. Available in all kinds of designs, discover an ocean of analogue possibilities with the La Sardina today!

More Interesting Articles