Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens: Francis Flower

Francis Flower is een fotograaf uit Trentino, Italië. De prachtige bergen waar hij opgroeide, hebben zijn fotografische stijl zeker beïnvloed: Francesco houdt er van om zijn vrienden vast te leggen op plekken ver van de stad, waarbij hij een verbinding met de natuur heeft. Zijn foto's brengen een gevoel van vrijheid en vrede over, een visie op de werkelijkheid die op een of andere manier zuiverder en onschuldiger lijkt.

Francesco was een van de eerste gelukkigen om het Neptune Convertible Art Lens System te testen.

Naam: Francesco Frizzera
Locatie: Rovereto
Instagram: @francescofrizzera
Camera: Canon 6D
Lens : Neptune Convertible Art Lens System

Welke brandpuntafstand heb je het vaakst gebruikt?

De 35mm lens, de Thalassa, was verreweg mijn favoriet, zonder twijfel. Maar met de 80mm, Proteus, vond ik andere manieren om de omgeving te observeren en dat verbaasde me echt.

Ik hou van het feit dat er drie verwisselbare lenzen beschikbaar zijn en ik vind het ook heel grappig dat ze iets gemeen hebben met een oud astronomisch instrument.

Wanneer heb je de beste resultaten bereikt met de lens?

Ik kreeg geweldige resultaten toen ik schoot in goede lichtomstandigheden, waarbij het licht sterk in de lens drong, bijna als in silouette. Ik was verrast door het soort flare van de lens en door de helderheid die elke foto heeft.

De instellingen die ik meestal gebruikte was 1/125 f 3.5, altijd met lage ISO.

Wat is je favoriete foto?

Mijn favoriet is Cyan. We wandelden langs de rivier op zoek naar leuke plekken om te schieten. Ik stopte omdat ik de overblijfselen van een paar kogels van een hagelgeweer en een paar leerharsjes in een struik vond. Ik belde Giulia om haar deze verschrikkelijke maar fascinerende ontdekking te laten zien. Ze antwoordde niet, dus toen ik terugkwam om haar te zoeken, vond ik haar op de top van een boom naast de rivier. Dit zorgde ervoor dat ik lachte, ik hou ook van haar voor haar wilde kant. Bijna toevallig realiseerde ik me dat haar jas dezelfde kleur van het water had, dus ik besloot een foto te nemen terwijl ze van de boom kwam.

Thanks Francesco voor het delen van deze foto's!

2017-06-17 #news

More Interesting Articles