Eerste indrukken met het Neptune Convertible Art Lens System: B.A. Van Sise

Fotojournalist en "Gentleman Adventurer" B.A. Van Sise bezocht het Steampunk World's Fair met het Neptune Convertible Art Lens Systeem. Het onderwerp voldoet perfect aan de optiek volgens Van Sise - lees verder om meer te weten te komen over deze unieke foto's.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Naam: B.A. Van Sise
Locatie: New York, New York.
Beroep: Photographer, primarily working in editorial portraits and features.
Website/Social Media: Website | Instagram | Facebook

Hoi! Kun je wat over jezelf vertellen?

Toen ik een kleine jongen was, had mijn tandarts een grote poster vol verschillende soorten New Yorkers - achteraf waren de meeste racistische stereotypen - en een van hen was een harige man die "New York, New York. A city so nice, they named it twice!" zei. Drie decennia later kan ik de naam van de stad niet zeggen zonder te denken aan die poster.

Op mijn visitekaartje staat, zonder ironie, "Gentleman Adventurer", en dat is waarschijnlijk dichterbij het punt dan een functieomschrijving. Ik spandeer het grootste deel van mijn leven in extravagante kleding en zoek ik domme gekke dingen om te doen. Om een oude quip uit Dorothy Parker te lenen: ik spreek zeven talen en weet niet hoe ik 'nee' in een van hen moet zeggen.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Wat is je achtergrond in fotografie?

Ik ben zestien jaar geleden begonnen als krantenfotograaf en heb dat al sindsdien gedaan. Eigenlijk is dat een leugen; voor een klein tijdje, nadat ik een gerucht heb gehoord dat geld voor goederen en diensten verhandeld kon worden, heb ik fotografie verlaten en werd ik een directeur bij een privéjet bedrijf voor mega-beroemdheden. Ik gaf op, ging terug naar fotografie, en dat was een heel goed idee. Taylor Swift roept me niet meer in het midden van de nacht.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Eclectisch. Ik heb een gevarieerde klantenlijst, die volgens mij eigenlijk vrij ongebruikelijk is voor een professional. Ik doe veel portretten voor tijdschriften en musea. Ik doe veel klussen voor kranten. Ik heb een tweedaags reclame geschoten voordat ik thuis kwam om deze vragen te beantwoorden. Als ik mijn stijl moest beschrijven, zou ik zeggen dat het dichtbij is - fysiek dichtbij, maar ook emotioneel dichtbij. Het is belangrijk om je onderwerpen te kennen, en niet alleen noodzakelijkerwijs in de handdruk en de manier waarop je de meeste mensen tegenwoordig kent. Op een beperkte manier kan men, op een shoot, de persoon proberen te begrijpen.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik was er zeker van dat ze helemaal waardeloos zouden zijn. Zoals de meeste mensen weet ik in mijn hart en in mijn botten dat goede dingen zwaar in gewicht zijn. Indrukwekkende dingen, zoals indrukwekkende mensen, zouden hun natuurlijke zwaartekracht moeten hebben. Je wilt niet iets met ondergewicht. Niemand wil een onvoltooide bowlingbal. Toen het prototype in mijn handen was gevallen, wist ik dat het tegenvallen - het weegt immers niets. Waar is de kwaliteitsproductie? Waar is dat zware glas om goede foto's te maken?

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Natuurlijk had ik het mis. Ik schoot een paar testfoto's in de auto voordat ik maar mijn shoot ging, om ervoor te zorgen dat ik mijn hele carrière niet weg zou gooien om een lens te testen. Ik heb een hoop kleine rubberen eenden in mijn auto - het is een lang verhaal - en ik zette er een paar op het dashboard en maakte een paar foto's: ze waren allemaal kristal scherp, en bij f/2.8 was de achtergrond, hoewel niet bijzonder bokehtastic, zacht genoeg om ze echt te isoleren. Ik wist dat dit iets speciaals was. Ondanks het gewicht is de scherpte van deze lenzen opvallend.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Ik hou ervan om dingen eenvoudig te houden. Ik verkies liever ongecompliceerde lichtconstructies dan studioshoots. In het algemeen reis ik licht: een body, een lens en drie extra lenzen in mijn camera tas. Mijn go-to, elke daglens is een 50mm art lens, die gemakkelijk vier keer zoveel weegt als een Neptune lens. Voor een dagelijkse shoot, produceert het een geweldig product, en elk van mijn ruggengraatwervels merkte het verschil zeker op.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Mijn favoriet van de Steampunk World Fair Shoot is de allereerste in de set, van de medemaker met de witte blinde blinddoek. Drie duizend mensen verschijnen er in al deze handgemaakte, creatieve en echt indrukwekkende kostuums. Ze komen uit heel het land en ontmoeten elkaar... in een lelijke parkeerplaats vol vrachtcontainers in Piscataway, New Jersey, tussen twee hotels. Het was zielig en toch is er kleur en schoonheid en al deze gekke, aardige mensen op één plaats. Ik besloot om de vrachtwagens een deel van de shoot te maken.

Ik zag deze man, met zijn volledig witte, vage Victoriaanse outfit, en wist dat ik hem voor mijn lens moest hebben. Ik heb een goede vriend die graag mee gaat om alle prachtige ongewone mensen te ontmoeten, en hij rende naar deze man toe om hem te ontmoeten. Zijn naam was Phil, hij was homo en hij was verheugd om gefotografeerd te worden. Er was maar één probleem: hij kon niets zien, niet een ding in de hele wereld, door zijn kousen blinddoek, zodat ik hem fysiek op zijn plaats moest schuiven en hij volgde mijn lens duidelijk door het geluid van mijn stem. Het is goed uitgepakt.

Foto's gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-06-09 #culture #people

Neptune Convertible Art Lens System

With the Neptune Convertible Art Lens System, you’ll be ready for anything. With three interchangeable front lenses with fixed focal lengths of 35mm, 50mm or 80mm, be prepared for any shooting situation with just one lens system.

More Interesting Articles