Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Souleyman Messalti

Fotograaf, filmmaker en journalist Souleyman Messalti heeft wereldwijd een breed scala aan sociale groepen gefotografeerd. We lieten hem het nieuwe Neptune Convertible Art Lens Systeem testen in de straten van Londen.

Photos using the Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Naam: Souleyman Messalti
Locatie: Londen, Engeland
Beroep: Fotograaf
Website/Social Media: www.souleymanmessalti.com
Overige interesses: Reizen, film en over het algemeen leren over verschillende culturen.

Foto's gemaakt met de Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Wat is je achtergrond in fotografie?

Ik heb altijd interesse in camera's gehad, sinds ik het me kan herinneren. Ik ben ongeveer 4 of 5 jaar geleden met fotografie begonnen terwijl ik journalistiek studeerde. Ik experimenteerde op dat moment een beetje met modefotografie — meer gestileerd — en realiseerde me dat het eigenlijk alledaagse mensen waren, met hun persoonlijkheden en hun emoties die ik door mijn lens wilde vastleggen.

Foto's gemaakt met de Proteus 4.0/80mm Art Lens

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Ik streef ernaar dat mijn foto's zo representatief zijn voor de persoonlijkheid als mogelijk of in ieder geval mijn interpretatie van hun persoonlijkheid. Ik wil de verbinding gebruiken, ik ontmoet mensen waarvan ik velen nooit eerder heb ontmoet. Ik denk graag aan mijn werk als een weerspiegeling van specifieke innerlijke gevoelens van een gegeven moment: opwinding, afstand, fysieke nabijheid en misschien een beetje trots.

Foto's gemaakt met de Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik was echt onder de indruk van hoe licht en draagbaar ze waren! Ik zou ze eigenlijk allemaal in één hand kunnen dragen - en ik heb beruchte kleine handen!

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Bij het fotograferen van portretten met de 80mm lens werd ik iets uit mijn comfortzone heeft geduwd, en dat was prettig. Schieten met de primaire lenzen was ook een explosie.

Foto's gemaakt met de Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Ik hou van de foto van deze man die ik op de Ridley Road-markt van Dalston heb geschoten (zie afbeelding hieronder). De Ridley Road Market is een zeer kleurrijke East London plek met veel geschiedenis, een lapwerk van culturen en een bruisende lokale gemeenschap. Deze man stond net buiten zijn winkel en liet zien dat hij een integraal onderdeel was van de hele markt - met veel verhalen te vertellen. We hebben een prettig gesprek gehad, hij gaf me een aantal van zijn beste anekdotes, vertelde me hoe de markt de afgelopen decennia is veranderd.

Foto's gemaakt met de Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?
Zorg dat je focus goed is!


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-05-26 #news #people

More Interesting Articles