Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Lucky Ying Jung Lu

Lucky Ying Jung Lu is een fotograaf & grafisch vormgever uit Taiwan. Ze behaalde in 2015 een Master of Fine Arts Degree (MFA) aan de Academie voor de Kunst. Bij terugkeer naar Taiwan begon ze een carrière als instructeur bij Onfoto Studio, gespecialiseerd in Historical Process & B & W Darkroom.

Brandpuntafstand - Links: 50mm; Rechts: 80mm

Hoi! Wat betekent fotografie voor jou?

Voor mij is fotografie magisch. Misschien zullen sommigen denken dat dit ouderwets is; het duurde echter enige tijd tot fotografie werd gezien als een beeldende kunst. Als we terugkijken naar de geschiedenis van fotografie, wordt het pas in de 20e eeuw als een werkelijke kunstvorm herkend. Mensen begonnen zich te realiseren dat fotograferen net zoiets was als schilderen. Er is veel te zeggen over een foto. Fotografie gaat over het opvangen van een bepaalde tijd en licht.

Brandpuntafstand - Bovenkant links, onderkant links, bovenkant rechts: 50mm; onderkant rechts: 80mm

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Ik zou het omschrijven als een soort van 'scène uit een herinnering'. Ik hou ervan om van die gevoelens gebruik te maken om mijn innerlijke gedachten te presenteren. Het gebruik van beeldspraak om een verhaal te vertellen is veel makkelijker in vergelijking met het gebruik van woorden. En zo plan ik altijd een serie foto's te maken om te vertegenwoordigen wat ik in mijn gedachten heb. Ik gebruik graag de elementen van de werkelijkheid, zoals het menselijk lichaam en de dingen in de natuur. Ik denk dat mijn stijl zacht is. Misschien een onderling verbonden gesprek.

Brandpuntafstand - Links: 50mm; Right: 80mm

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Om eerlijk te zijn, was ik geschokt toen ik het voor het eerst zag! Het is erg licht en het ziet er zo anders uit. Het is klein maar het kan 3 verschillende brandpuntafstanden hebben door het voorste element van de lens te veranderen! (Ze zijn allemaal licht.) De manier waarop je het diafragma plaatst, is ook interessant! Het is zeer geschikt om mee te nemen te schieten, aangezien het een hoge flexibiliteit heeft, vooral voor degenen die altijd worstelen met welke lenzen ze mee willen nemen.

Wat heb je gefotografeerd?

Deze serie foto's zijn vooral in Hsinchu geschoten, maar sommige ook in Taipei. Ik heb geprobeerd verschillende hoeken te gebruiken om vast te leggen wat we in ons dagelijks leven voor lief nemen. Een meerderheid van de foto's zijn in de auto genomen.

Brandpuntafstand - 50mm

Wat was je ervaring vertellen met de Neptune Convertible Art Lenzen?

Ik vind het interessant om te gebruiken! Ik kan het exacta diafragma niet zien op het camerascherm, maar als we de diafragma veranderen, kan ik voelen als deze open of gesloten is. Ik waardeer het ontwerp en de handige functies ervan. Terwijl andere zich alleen op de scherpte kunnen concentreren, is dit lens systeem licht en makkelijk om te schakelen, en de foto's die het produceert zijn anders dan die van de vooraanstaande lenzen in de markt. Ik kan zeggen dat er een oude ziel in de lenzen is, maar het is veel handiger dan vintage lenzen!

Interessante dingen of uitdagingen ondervonden?

Bij het verlaten van Hsinchu, zijn er nogal wat woeste wegen. Een van de plaatsen ligt vol naaldglas en er is een fabriek in de buurt. En zo kwam ik eraan om een foto te maken. Misschien zou niemand daar echt stoppen. Nadat ik klaar was met de foto, vond ik de werknemers in de fabriek ver weg, met twijfel naar me kijken. Ze hebben me niet gevraagd om weg te gaan. Misschien dachten ze dat ik iets slecht had? Of vraag je je af waarom iemand foto's zou maken op deze boomloze plaats? Hoe dan ook, ik was toen weer in de auto en ging verder met mijn reis.

Brandpuntafstand - Links: 80mm; midden, rechts: 50mm

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

De eerste foto die ik nam was bij de rode Hibiscus. Het bevindt zich bij een hek op een bouwplaats in de buurt van mijn huis. Het was een bewolkte dag en de bloem ziet er bijzonder rood uit. Ik was van plan om te schieten, maar ik ging dichterbij en dichterbij. Ik dacht niet dat het kon! En zo nam ik een foto van de gloeiende Hibiscus.

Brandpuntafstand - 80mm

Wat vind je het leukste aan de lenzen?

Licht en makkelijk te bedienen.

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?

Deze lenzen zijn fascinerend. De foto's zijn tegelijkertijd scherp en mat. Het diafragma systeem van de lenzen is makkelijk te bedienen en het beeld wordt in de zoeker weergegeven zoals het is. Daarom adviseer ik verschillende diafragma's te proberen. Ik vind het best geschikt om portretten te nemen.


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

written by kasim-lks on 2017-05-21 #people

More Interesting Articles