Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Marine Toux

Marine Toux is een jonge Franse fotograaf wiens werk we al eerder op het Lomography magazine hebben laten zien. Na 3 jaar studie fotografie, besloot Marine om uitsluitend te werken met analoge camera's. Bekijk deze nieuwe serie met het Neptune Convertible Art Lens Systeem!

Naam: Marine Toux
Locatie: Parijs
Beroep: Fotograaf
Website/Social Media: www.marinetoux.fr & @marinetoux
Model: Anna Marx

Hoi! Wat is je achtergrond in fotografie?

Hoi! Nou, ik studeerde voor 3 jaar fotografie in Parijs. Toen ik klaar was met mijn studie, wilde ik alleen maar analoog schieten, voor de textuur en de DIY kant. En mijn camera was gestolen, dus ik heb nooit een nieuwe gekocht. Dit heeft me gedwongen om meer te leren over films en alvorens te denken over hoe ik een foto neem, niet erna. Dus nu ben ik gewoon meer comfortabel met analoog dan digitaal.

Enkele maanden na het behalen van mijn diploma begon ik bij Lomography in Parijs te werken en tegelijkertijd mijn fotografische stijl te ontwikkelen. Momenteel ging het meer om straatfotografie, natuurlijke portretten, enz. Maar ik wilde een heel persoonlijk standpunt uitdrukken, dus begon ik met het opbouwen van mijn eigen werelden en het vertellen van verhalen in plaats van vast te houden aan degenen rondom me.

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Het is een beetje moeilijk om mijn stijl eigenlijk te definiëren, het is altijd aan het veranderen. Ik zou zeggen dat het gaat om meisjes, kleuren en experimenten! Tests zijn erg belangrijk voor mij, ik probeer altijd nieuwe dingen: films, behandelingen, camera, accessoires, enz.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Art Lens System zag?

Om eerlijk te zijn, was ik een beetje verward toen ik het voor het eerst zag, het heeft een heel bijzonder ontwerp! Het was nodig om in het begin wat tijd te nemen om te leren hoe het werkt maar daarna was het heel makkelijk en bood het veel mogelijkheden.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Ik werk altijd met vaste brandpuntafstanden, 35mm of 50mm, dus deze kit past bij mijn stijl. Met de 80mm daarbij was het ook perfect voor portretten van dichtbij.

Het is heel handig om zo'n soort kit te hebben, de brandpuntafstanden zijn geschikt voor bijna elke situatie, met creatieve diafragma palten, en het is kleiner en lichter dan drie onafhankelijke lenzen (erg fijn voor als je buiten werkt).

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Ik denk dat dit mijn favoriet is, geschoten met de 80mm. De scherpte is goed en de bokeh is erg mooi! Door deze foto wil ik meer met een 80mm schieten :)

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?

Wijzig de diafragmazone met de brandpuntsafstand die je gebruik. Dit ben ik meerdere malen vergeten, maar ik denk dat het gewoon even wennen is.

Overige interesses?

Reizen, pizza eten en...magazines en fotoboeken?


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

written by mpflawer on 2017-05-19 #gear #people

Neptune Convertible Art Lens System

With the Neptune Convertible Art Lens System, you’ll be ready for anything. With three interchangeable front lenses with fixed focal lengths of 35mm, 50mm or 80mm, be prepared for any shooting situation with just one lens system.

More Interesting Articles