Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Emanuele Passarelli

Emanuele Passarelli is een jonge Italiaanse fotograaf gevestigd in Rome. Emanuele heeft een zeer onderscheidende visuele stijl gevonden.

Hij is gepassioneerd over het creëren van intrigerende nachtportretten in stedelijke omgevingen. Hij houdt van het mysterie en het cinematische effect van situaties met weinig licht.

We lieten hem het Neptune Convertible Art Lens Systeem testen in deze uitdagende setting. Ontdek hier zijn eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem.

Naam: Emanuele Passarelli
Stad: Rome
Website: www.emanuelepassarelli.com
Instagram: @emanuelepassarelliphotography
Model: Gabriel Montesi
Camera: Canon 6D
Lens : Neptune Convertible Art Lens System

Wat is je achtergrond in fotografie?

Hallo! Ik ben een 23-jarige fotograaf, geboren en opgevoed in Rome. Ik ben begonnen met schieten in 2014. Ik ben zelfonderwezen, maar ik heb het geluk gehad om veel getalenteerde fotografen te ontmoeten die mij waardevolle lessen hebben gegeven. Ik ben een heel nieuwsgierig individu, dus ik begon verschillende manieren uit te proberen om mezelf uit te drukken totdat ik de juiste manier had gevonden. Fotografie is voor mij niet alleen mijn werk maar ook mijn manier van leven geworden.

Hoe begon je met nachtelijke portretten?

Al bijna tien jaar heb ik alleen maar in de nacht gewoond, dat vind ik comfortabeler voelde en zelfs Rome is dan stil. Een keer besloot ik om een paar foto's van een vriend te nemen: gewoon tijdens het roken van twee sigaretten te roken. Toen schoot ik een van mijn favoriete foto's ooit. Dus ik begon te proberen om foto's te verlichten door stadslichten, omdat ik geen flits of andere tools gebruik. Sindsdien is het mijn 'signature' geworden en tegenwoordig herkennen mensen het als mijn stijl.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Toen ik het voor het eerst zag, was ik erg verrast, ik heb nog nooit eerder een lens zo klein, slank en compact gezien. Toen ik ze aan mijn camera koppelde zag het er heel mooi uit en had ik echt zin om te gaan schieten.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Het proberen van een nieuwe lens is altijd een grote uitdaging voor mij. Ik zou mijn stijl als zeer contrasted en noir definiëren, terwijl deze lens een gladder effect maakt en ik was echt geïnspireerd door het juiste compromis tussen deze twee elementen te vinden.

Wat heb je gefotografeerd?

Gabriel is een goede vriend van mij en ik hou ervan om foto's van hem te nemen. Die avond gingen we uit voor een biertje en kort daarna probeerden we de verschillende lenzen. Ik heb gekozen om te schieten met Thalassa, de 35mm. Ik had al een tijdje geen groothoek gebruikt, dus ik heb echt genoten van de mogelijkheid om het onderwerp in zijn omgeving te laten zien. Ik schoot op zijn breedste diafragma, omdat het een zeer lage licht situatie was.

Ik heb ook genoten van het gebruik van de drop-in diafragma platen om met de lichten op de achtergrond te spelen. Voor dit schot gebruikte ik de 80mm lens.

Wat is je favoriete foto?

Dit is mijn favoriet. Ik laat mijn modellen meestal roken, het is als een obsessie voor mij. Met Gabriel kan ik altijd de juiste stemming vinden voor mijn gevoelens. Ik denk dat we elkaar echt begrijpen.

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?

Ik zou het echt aanraden om te experimenteren met de drie lenzen en de diafragma platen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat iedereen de juiste combinatie kan vinden voor hun behoeften en fotografie stijl.


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-05-14 #people

More Interesting Articles